2012-05-18 19:38:55
Φωτογραφία για Χωρισμένη στα δύο η ΑΝΤΑΡΣΥΑ...Τα μισά μέλη της ζητούν εκλογική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ
Υπέρ της δημιουργίας εκλογικού μετώπου με τον ΣΥΡΙΖΑ με πυρήνα την Αριστερά, προτείνουν μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με κείμενο που κατέθεσαν πριν την συνεδρίαση της ΠΣΕ που είναι προγραμματισμένη για τις 20 Μαΐου.

Στην παρέμβασή τους τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ υποστηρίζουν πως "κανείς δεν δικαιούται σήμερα να λείπει από αυτήν την μάχη και να θεωρεί καταδικασμένη σε αποτυχία την προσπάθεια του λαού να γκρεμίσει την κυβέρνηση του μνημονίου. Καμία επιλογή αυτόνομης εκλογικής καταγραφής δεν μπορεί να έχει έρεισμα στη συνείδηση του αγωνιζόμενου λαού. Αντίθετα, μια τέτοια επιλογή, ενδέχεται να διαρρήξει τις σχέσης εμπιστοσύνης μαζί του".

Η συνεδρίαση της ΠΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε υψηλούς τόνους καθώς στο εσωτερικό του κινήματος έχουν ήδη διαμορφωθεί δύο τάσεις όσον αφορά την πολιτική αντιμετώπιση του ΣΥΡΙΖΑ. Από τη μία πλευρά η ομάδα που τάσσεται υπέρ της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και υποστηρίζει πως "είναι αναγκαίο η ΑΝΤΑΡΣΥΑ να προχωρήσει αποφασιστικά σε εκλογική συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ" και από την άλλη η πλευρά που ακολουθεί σκληρή τακτική απέναντι στην Κουμουνδούρου και χθες εκφράστηκε με την σκληρή ανακοίνωση που αφορούσε στην πρόταση Τσίπρα για τον Γεράσιμο Αρσένη στην θέση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού.


Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της την Πέμπτη, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αναφέρει: 

«Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δείχνοντας «υπευθυνότητα» και «σύνεση», υποχωρώντας από τις «μη μονομερείς ενέργειες» και τη «διαπραγμάτευση» των όρων του Μνημονίου έως την υπόδειξη του Γ. Αρσένη ως υπηρεσιακού πρωθυπουργού, συνεχώς αδυνατίζει το κίνημα που έφερε σε αδιέξοδο τα κόμματα του Μνημονίου.

Κι επειδή για την Αριστερά δεν υπάρχει κανένας «σκοπός» που να αγιάζει τα «μέσα», φαίνεται ότι ο σκοπός της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι ταυτόσημος με τα μέσα που χρησιμοποιεί».

«Δεν ξεχνάμε» αναφέρει προηγούμενως η ανακοίνωση σχετικά με τον Γ.Αρσένη, «ότι εδώ και δύο χρόνια δεν έχει πει ούτε λέξη ενάντια στο πρόγραμμα λιτότητας και την υπαγωγή της χώρας στις επιταγές του ΔΝΤ και της ΕΕ, την οποία σε μεγάλο βαθμό ενορχήστρωσε και υλοποίησε η σύζυγός του Λ. Κατσέλη».

«Δεν είναι δουλειά της Αριστεράς να ξεπλένει φθαρμένους πολιτικούς, ούτε να ανασύρει πρόσωπα τα οποία ο ίδιος ο κόσμος του κινήματος έστειλε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας» τονίζεται χαρακτηριστικά.

Και προσθέτει η ανακοίνωση: «Η Αριστερά δεν έχει ανάγκη να δίνει «εχέγγυα» στην αστική τάξη και τα κέντρα εξουσίας, έχει υποχρέωση να δίνει εχέγγυα στον κόσμο του κινήματος, στον εργαζόμενο λαό, στη νεολαία. Έχει υποχρέωση να τιμά τους αγώνες του λαού».

Σημειώνουμε ότι στις πρόσφατες εκλογές, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συγκέντρωσε το 1,1% των ψηφισάντων, λαμβάνοντας 75.000 ψήφους περίπου.
Eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ