2012-05-18 19:39:13
Φωτογραφία για Περί Εικονικής Διοίκησης Τουρκικών Αεροπορικών Δυνάμεων
Σχετική ανάρτηση: 

Τα τουρκικά σχέδια καταστροφής ελληνικών αεροπορικών βάσεων!

Διαβάζουμε σήμερα με ενδιαφέρον σε πληθώρα ιστοτόπων -με αρκετά δραματικούς τόνους μάλιστα- την είδηση ότι η "Διοίκηση των Εικονικών Τουρκικών Αεροπορικών Δυνάμεων" [Turk Sanal Hava Kuvvetleri Komutanligi (TSHKK)] πραγματοποίησε σύσκεψη, προκειμένου τα στελέχη της να ενημερωθούν για τη διακλαδική αποβατική άσκηση Efes-2012, που διεξάγεται από τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις στο Αιγαίο. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα, αφήνεται να εννοηθεί πως οι πληροφορίες της "σύσκεψης" διέρρευσαν ως αντίποινα για τον θόρυβο που δημιούργησε η αιφνιδιαστική κινητοποίηση της ΠΑ. Σε αυτό το σημείο πιστεύουμε πως θα πρέπει να γίνουν ορισμένες διευκρινίσεις προς αποφυγή παρεξηγήσεων. Δεν ασχολούνται όλοι με εξομοιωτές πτήσης και όσοι έχουν επαφή με τον χώρο σίγουρα υποδέχτηκαν τα σημερινά νέα με αρκετά χαμόγελα.


Διαβάστε περισσότερα 1) H ΤSHKK δεν αποτελεί φορέα των τουρκικών ΕΔ, ούτε υπάγεται διοικητικά στις ένοπλες δυνάμεις της γείτονος. Πως θα μπορούσε άλλωστα, αφού αποτελεί μια από τις τούρκικες εικονικές ομάδες , ατόμων νεαρής ηλικίας, που δραστηριοποιούνται στον εξομοιωτή πτήσης Falcon4. Το άρθρο την μεταφράζει σε "Διοίκηση των Εικονικών Τουρκικών Αεροπορικών Δυνάμεων" προκαλώντας ίσως παραπλανητικούς συνειρμούς, ενώ η ορθότερη μετάφραση είναι "Τουρκική Εικονική Πολεμική Αεροπορία" αντίστοιχη της γνωστής ελληνικής κοινότητας HAF-Virtual ή της e-HAF κτλ. Να το ξαναπούμε για να γίνει σαφές : πρόκειται για μία εκ των δεκάδων ομάδων πιτσιρικάδων που ασχολούνται με εξομοιωτές πτήσης, στην συγκεκριμένη περίπτωση του α/φ F-16. Τουτέστιν, είναι σαν να προβάλλεις φωτογραφίες από το παιχνίδι Arma2 ή Call of Duty και να ισχυρίζεσαι ότι πρόκειται για επιχειρησιακά σχέδια των ενόπλων δυνάμεων της γειτονικής χώρας.

2) Οι φωτογραφίες που συνοδεύουν την παραπάνω είδηση προέρχονται από τον διάσημο εξομοιωτή πτήσης ΒΜS 4.32 Falcon για F-16. Για όσους θέλουν να καταστρώσουν αντίστοιχα σχέδια εναντίον της γείτονος... o εν λόγω εξομοιωτής διατίθεται δωρεάν σε οποιονδήποτε διαθέτει ηλεκτρονικό υπολογιστή, εδώ.

3) Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορεί ο καθένας να αποκτήσει μια πλήρη λίστα όσων "εικονικών Μοιρών" δραστηριοποιούνται στο BMS Falcon4. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται τρεις ελληνικές και δύο τούρκικες συμπεριλαμβανομένης της TSHKK.

http://www.enkripto.com/2012/05/blog-post_8764.html
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ