2012-05-18 20:01:21
Φωτογραφία για ΜΠΙΤΣΑΞΗΣ: ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΘΑ ΛΑΒΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΤΡΟ...
Το… μπαλάκι στις ΚΑΕ για την εφαρμογή των μέτρων και των αποφάσεων της αστυνομίας έριξε η ΓΓΑ κατά τη σημερινή σύσκεψη των εμπλεκόμενων φορέων που έγινε με αφορμή τη χθεσινή επίθεση στο πούλμαν του ΠΑΟ και την αναβολή του 1ου τελικού της Α1 μεταξύ των «αιωνίων».

Ο κ. Μπιτσαξής αποφάσισε να διεξαχθούν οι τελικοί με κόσμο με τον πρώτο να ξεκινά την προσεχή Δευτέρα (21/05) και τον τελευταίο (αν χρειαστούν πέντε) στις 2 Ιουνίου. Το μεσημέρι του Σαββάτου (19/05) θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες απ' την αστυνομία. Την επόμενη Πέμπτη (24/05) θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ ο δεύτερος τελικός και στην Κυριακή (27/05) ο τρίτος στο ΣΕΦ.

Με την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού τόνισε: «Η χθεσινή επίθεση στο πούλμαν του Παναθηναϊκού δεν μπορεί να αμαυρώσει την εκπληκτική πορεία των δύο ομάδων μας στην Ευρώπη. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός ή αντίστροφα είναι οι δύο καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη
. Εχουν τιμήσει το ελληνικό μπάσκετ και μας έχουν δώσει 8 ευρωπαϊκά κύπελλα. Εκφράζω τη λύπη και απόλυτη αποδοκιμασία στα χθεσινά επεισόδια. Δεν μπορούν αυτά να αμαυρώσουν την πορεία ομάδων και της εθνικής. Εγινε μια σύσκεψη και εξετάστηκαν οι παράμετροι. Οι τελικοί θα διεξαχθούν κανονικά. Το πρώτο ματς θα γίνει τη Δευτέρα και το τελευταίο, αν η σειρά ολοκληρωθεί στους πέντε αγώνες, θα διεξαχθεί στις 2 Ιουνίου. Το Σάββατο θα ανακοινώσει η Αστυνομία τους όρους διεξαγωγής και δεν θα ξεκινήσει κανένα ματς αν δεν τηρηθούν αυτοί, από τις δύο ομάδες».

Ο κ. Μπιτσαξής ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν τίθεται κανένα θέμα όσον αφορά το πλεονέκτημα έδρας του Ολυμπιακού. «Ας περιμένουμε το επιχειρησιακό σχέδιο της αστυνομίας, κάθε πρόσφορο έδαφος που πρέπει να ληφθεί, θα ληφθεί», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Αυτοί που φταίνε είναι αυτοί που επιτέθηκαν και πρέπει να συλληφθούν. Η πρόληψη, αν θα προκύψουν πέντε άτομα σε ένα παράδρομο; Είναι ένα ζήτημα που όσο και αν θέλετε, αν θέλουμε δεν μπορεί να αποκλειστεί στο σύνολο της κοινωνίας. Αν χρειαστεί θα λάβουμε κάθε μέτρο. Χθες, είχαμε δύο παίκτες στο νοσοκομείο, δεν θα περιμέναμε την αξονική για να κάνουμε ματς, όπως θέλουν μερικοί που κάνουν δηλώσεις. Η ματαίωση οφείλεται σε 3-4 άτομα. Δυστυχώς. Η Ελλάδα δεν είναι ακυβέρνητη Πολιτεία, όπως πιστεύουν κάποιοι. Πρέπει να προκαταλάβουμε τους νεκρούς; Ελπίζω να μην φτάσουμε σε τέτοιο επίπεδο, αν φτάσουμε εκεί και κλιμακωθεί η βία θα είναι και άλλες οι αποφάσεις».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ