2012-05-18 20:12:03
Φωτογραφία για Συνελήφθη ο Αλβανός λήσταρχος που κατατρομοκρατούσε την Λάρισα
Συνελήφθη από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λάρισας έπειτα από κατάλληλα σχεδιασμένη αστυνομική επιχείρηση, σε ποιμνιοστάσιο που βρίσκεται σε Αγροτική περιοχή του Δ.Δ Μακρυχωρίου του Δήμου Τεμπών, ένας 36χρονος Αλβανός, ο οποίος είχε διαπράξει σωρεία ενόπλων ληστειών στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας. Ειδικότερα, μετά από πολυήμερη, επίπονη, μεθοδική και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα σε συνδυασμό με κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων-πληροφοριών, συνελήφθη ο αλλοδαπός ο οποίος από τις 23-2-2012 και συνεχώς για έναν μήνα, ενεργώντας από κοινού κατά περίπτωση και με έναν ακόμη αγνώστων στοιχείων συνεργό και χρησιμοποιώντας καλάσνικοφ διέπραξε ένοπλες ληστείες και απόπειρα ληστείας και ανθρωποκτονίας.

Πιο συγκεκριμένα, στις 23 Φεβρουαρίου το βράδυ, μαζί με άγνωστο συνεργό του, τοποθέτησαν οδόφραγμα με σκοπό την ληστεία των περαστικών, κάθετα στο οδόστρωμα του παράδρομου στο 365ο χλμ
. της Π.Α.Θ.Ε (διασταύρωση Αμφιθέας Λάρισας ) Κατά την προσέγγιση ενός αυτοκινήτου που οδηγούσε 33χρονος Αστυφύλακας ο οποίος υπηρετεί στην Αθήνα και βρισκόταν σε άδεια, εμφανίστηκαν οι δράστες έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλα και σκούφο αντίστοιχα και χρησιμοποιώντας καλάσνικοφ, πυροβόλησαν κατ’ επανάληψη εναντίον του οχήματος του με αποτέλεσμα οι βολίδες να πλήξουν τα ελαστικά της δεξιάς πλευράς του οχήματος, αλλά και το εσωτερικό του αυτοκινήτου, ευτυχώς δίχως να τραυματιστεί ο ανυποψίαστος αστυνομικός. Ο παθών αντέδρασε άμεσα, πραγματοποίησε οπισθοπορεία και στην συνέχεια με αναστροφή απομακρύνθηκε από το σημείο. Στον χώρο του συμβάντος βρέθηκαν 11 κάλυκες.

Τρεις ημέρες μετά, ο επικίνδυνος κακοποιός εισήλθε στο πρατήριο υγρών καύσιμων ιδιοκτησίας μίας 44χρονης, που βρίσκεται στο 21ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Λάρισας – Αγιάς και με το καλάσνικοφ που κρατούσε, απείλησε τον 55χρονο υπεύθυνο του πρατηρίου αποσπώντας έτσι 300 ευρώ που προέρχονταν από εισπράξεις και ένα κινητό τηλέφωνο. Στις αρχές Μαρτίουεισήλθε σε κατ/μα καφε-μπαρ στο 1ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Γυρτώνης-Τυρνάβου ιδιοκτησίας ενός 49χρονου και με την απειλή και χρήση του καλάσνικοφ (πυροβολώντας μια φορά στον τοίχο), αφαίρεσε από την ταμειακή μηχανή χρηματικό ποσό 200 ευρώ, καθώς και από τους δύο ομοεθνείς του υπαλλήλους του κατ/τος, χρηματικό ποσό 45 ευρώ ένα κινητό τηλέφωνο. Παρόμοιες βίαιες ληστείες, πάντα με την απειλή καλάσνικοφ, πραγματοποίησε ο δράστης τον Μάρτιο σε μία ταβέρνα στην Αγιά και σε βάρος ενός ομοεθνούς του βοσκού. Σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην προσωρινή κατοικία του συλληφθέντος αλλοδαπού στο Μακρυχώρι-Λάρισας, βρέθηκε και κατασχέθηκε το πολεμικό τυφέκιο που χρησιμοποιούσε για την διάπραξη των ληστειών, ένας γεμιστήρας του ιδίου όπλου, 27 φυσίγγια, δύο σκούφοι (full-face), ένα ζευγάρι γάντια, μία κάρτα SIM, τρία κυνηγετικά φυσίγγια, δύο μαχαίρια και το διαβατήριο ενός θύματός του.

Κατά την διάρκεια της σύλληψής του ο δράστης αντιστάθηκε σθεναρά και με χρήση βίας κατά των επιχειρούντων αστυνομικών, αποπειράθηκε ανεπιτυχώς να διαφύγει. Όπως διαπιστώθηκε παρέμενε παράνομα στη χώρα στερούμενος ταξιδιωτικών εγγράφων και τυγχάνει καταχωρημένος στον κατάλογο ανεπιθυμήτων αλλοδαπών, με απαγόρευση εισόδου λόγω διοικητικής απέλασης. Εργαζόταν επίσης παράνομα σε ποιμνιοστάσιο ιδιοκτησίας μίας 60χρονης Ελληνίδας, που βρίσκεται σε αγροτική περιοχή του Μακρυχωρίου. Η ιδιοκτήτρια του ποιμνιοστασίου συνελήφθη για απασχόληση αλλοδαπού στερουμένου αδείας διαμονής και αφέθη ελεύθερη κατόπιν προφορικής εντολής του εισαγγελέα Υπηρεσίας. Ερευνάται η συμμετοχή του συλληφθέντος και σε άλλες ληστείες στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας. Το κατασχεθέν πολεμικό όπλο θα αποσταλεί στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εξέταση, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλες αξιόποινες πράξεις. Ο δράστης με την σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία κατ’ εξακολούθηση, αντίσταση, παράβαση του νόμου περί όπλων και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

prionokordela.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ