2012-05-18 20:18:05
Φωτογραφία για Ανησυχεί το CNN για τις διακοπες στην Ελλάδα
Την ανησυχία πολλών τουριστών για τις επερχόμενες καλοκαιρινές τους στην Ελλάδα και γενικά την Ευρώπη εκφράζει σε δημοσίευμά του CNN.

Με τον τίτλο «Ευρώ-κρίση: Μήπως θα έπρεπε να ακυρώσω τις διακοπές μου;», η ιστοσελίδα του CNN αναφέρεται στις πιθανές επιπτώσεις της ελληνικής κρίσης στον τουρισμό της ευρωζώνης και καταλήγει πως τελικά αξίζει να επισκεφτούν τη χώρα μας.

Το αμερικανικό δίκτυο τονίζει τους φόβους για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, κάνοντας λόγο για πιθανότητα ενός φαινομένου «ντόμινο», καθώς πολλοί τουρίστες ξανασκέφτονται τις διακοπές τους σε «επίφοβες» χώρες μέλη της Ευρωζώνης, όπως η Ελλάδα, η Ισπανία και η Πορτογαλία.

Στη συνέχεια το δημοσίευμα αναφέρεται και στις απεργίες και τις διαδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στην πρωτεύουσα της Αθήνας, τονίζοντας πως η κοινωνική και οικονομική αναταραχή στη χώρα προβληματίζουν τους τουρίστες.

Μιλώντας όμως στο CNN, o Sean Tipton της Ένωσης Βρετανικών Ταξιδιωτικών Πρακτορείων υπογραμμίζει πως αυτή η λανθασμένη προβολή της Ελλάδας έχει ωφελήσει για παράδειγμα την Ισπανία, καθώς σε αντίθεση με την Ελλάδα, παρουσιάζεται αύξηση στις καλοκαιρινές κρατήσεις.


Ο Κωνσταντίνος Ζήκος, πρόεδρος του ΕΟΤ, υπογραμμίζει ότι και πέρυσι η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα ήταν δύσκολη, όμως παρουσιάστηκε αύξηση 10% στοντουρισμό. «Η Ελλάδα είναι μια όμορφη και ασφαλής χώρα και γι' αυτό είμαστε αισιόδοξοι πως δεν θα επηρεαστεί ιδιαίτερα ο τουρισμός», ανέφερε.

Απαντώντας στην ερώτηση εάν οι τουρίστες θα έπρεπε να ανησυχούν για την ασφάλειά τους στην Ελλάδα, το CNN λέει ξεκάθαρα «όχι». Διευκρινίζει πως επρόκειτο συχνά για «παραφουσκωμένα» δημοσιεύματα και παρά τις όποιες απεργίες, δεν τίθεται ζήτημα ασφάλειας για τους επισκέπτες.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ