2016-11-25 08:25:48
Φωτογραφία για ΘΡΙΛΕΡ στη Γαλλία: Μασκοφόρος ένοπλος σκορπά ΤΡΟΜΟ σε γηροκομείο
Άγνωστος άνδρας, οπλισμένος με μαχαίρι και καραμπίνα, εισέβαλε σε γηροκομείο όπου ζουν ηλικιωμένοι ιεραπόστολοι, κατακρεούργησε μια ηλικιωμένη γυναίκα και εξαφανίστηκε Μεγάλη επιχείρηση σε εξέλιξη στο Μονπελιέ για τον εντοπισμό του.

Ένα χρόνο μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι και λίγους μήνες μετά την δολοφονική επίθεση σε ιερέα από υμνητές του ISIS, ο εφιάλτης συνεχίζει να στοιχειώνει τη Γαλλία.

Μια επίθεση παρόμοια με εκείνη στον ιερέα το περασμένο καλοκαίρι προκαλεί ξανά φόβο και τρόμο. Ένας άνδρας, που είχε κρύψει τα χαρακτηριστικά του κάτω από μάσκα, οπλισμένος με μαχαίρι και καραμπίνα, μπήκε σε ένα γηροκομείο όπου ζουν πρώην ιεραπόστολοι και καλόγριες, στην πόλη Μονφεριέ-σουρ-Λε, 10 χλμ βόρεια από το Μονπελιέ, σκότωσε μια ηλικιωμένη και καταζητείται.

Υπήρχαν νωρίτερα πληροφορίες πως κράτησε ομήρους. Μετά την επέμβαση της αστυνομίας, οι 60 ηλικιωμένοι είναι καλά στην υγεία τους. Μια γυναίκα βρέθηκε νεκρή. Ήταν δεμένη και φιμωμένη. Είχε δεχτεί τρεις μαχαιριές και βρέθηκε έξω από το κτίριο του γηροκομείου.


Η θυρωρός του γηροκομείου, κατάφερε να ειδοποιήσει τις αρχές. "Μια γυναίκα που κατοικούσε στο κτίριο δολοφονήθηκε. Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν εκκενώσει το κτίριο, και οι 60 κάτοικοί του είναι ασφαλείς και καλά στην υγεία τους", είπε τοπικός αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters, προσθέτοντας ότι η έρευνα του χώρου είχε ολοκληρωθεί.

Στον οίκο μένουν συνταξιούχοι ιεραπόστολοι και καλόγριες που είχαν εξασκήσει το λειτούργημά τους στην Αφρική, καθώς και μερικές μοναχές. "Τίποτα σ' αυτό το στάδιο δεν φαίνεται να δείχνει ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια", είπε άλλη πηγή, που πρόσθεσε ότι ο ύποπτος είχε εξαφανιστεί προτού φτάσει η αστυνομία.

Παρά το γεγονός πως οι αρχές υποστηρίζουν ότι δεν είναι τρομοκρατική επίθεση, περισσότερα από 100 μέλη της στρατιωτικής αστυνομίας έχουν σπεύσει στην περιοχή και αναζητούν τον δράστη του αιματηρού περιστατικού.

Η Γαλλία παραμένει σε καθεστώς αυξημένου συναγερμού και βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου 2015, όταν τζιχαντιστές του ISIS επιτέθηκαν στο Stade de France, το Bataclan καθώς και σε καφετέριες και εστιατόρια στην Place de la Republique σκοτώνοντας 130 ανθρώπους.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο συνελήφθησαν από την αντιτρομοκρατική ύποπτοι που σχεδίαζαν την επίθεση στη Disneyland και τα Ηλύσια Πεδία κι άλλα σημεία του Παρισιού την 1η Δεκεμβρίου.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ