2016-11-25 17:42:06
Φωτογραφία για 25η Νοεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών
Η 25η Νοεμβρίου ανακηρύχτηκε από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών Σκοπός είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού για ένα θέμα που συχνά αποσιωπείται. Το φαινόμενο της κακοποίησης υπάρχει σε όλες τις κοινωνίες και τα ποσοστά σημειώνουν κάθε χρόνο αύξηση.

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη πανευρωπαϊκή έρευνα, το 43% των γυναικών έχουν βιώσει κάποια μορφή ψυχολογικής βίας , το 31% των γυναικών έχουν υποστεί μία ή περισσότερες πράξεις σωματικής βίας και το 11% των γυναικών έχουν πέσει θύμα κάποιας μορφής σεξουαλικής βίας.

Οι συνέπειες της κακοποίησης εμφανίζονται σε πολλά επίπεδα. Πέρα από το σώμα, η βία αφήνει σημάδια και στην ψυχή, τόσο στις ίδιες τις γυναίκες όσο και στα παιδιά που εκτίθενται σε αυτές τις καταστάσεις. Οι επιπτώσεις είναι φανερές και σε κοινωνικό επίπεδο. Άλλωστε η βία κατά των γυναικών έχει χαρακτηριστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως ζήτημα δημόσιας υγείας, καθώς αναφέρεται ως συχνότερη αιτία τραυματισμού των γυναικών απ’ ότι τα τροχαία, οι επιθέσεις ληστείας και οι απόπειρες βιασμού μαζί.


Στην προσπάθεια του Καταφυγίου Γυναίκας και των εθελοντών του να συμβάλλουν στην εξάλειψη του φαινομένου, παρέχετε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο στήριξης των γυναικών αυτών. Πιο συγκεκριμένα υπάρχει η δυνατότητα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, ψυχολογικής και νομικής συμβουλευτικής. Παράλληλα πραγματοποιούνται διάφορες δράσεις με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, κυρίως των νέων ανθρώπων που αποτελούν το μέλλον της. Ένα μέλλον χωρίς βία.

Από το 2011 περίπου 2.500 γυναίκες έχουν λύσει την σιωπή τους και έχουν απευθυνθεί στο κέντρο μας .

Μπορείς να συμβάλεις και εσύ στη διάδοση του έργου μας και κατά συνέπεια στην πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου.

Αντέδρασε στη Βία… Μας αφορά όλους!

ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ