2016-11-27 04:03:13
Φωτογραφία για Η Σύρια μάνα πέντε παιδιών που συγκίνησε τον πρωθυπουργό-Τι ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα [video]
Μια ιδιαίτερα συγκινητική συνάντηση είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψη του στο Noesis με μια μητέρα από τη Δαμασκό της Συρίας που βρίσκεται εδώ και ένα 9μηνο στην Ελλάδα.

Η γυναίκα ζήτησε από τον πρωθυπουργό να κινηθούν οι διαδικασίες ώστε να έρθει στην Ελλάδα ο σύζυγος της, που βρίσκεται εγκλωβισμένος στην Τουρκία, ενώ η ίδια και τα πέντε μικρά παιδιά της παραμένουν  στη χώρα μας σε δομή φιλοξενίας στη Θεσσαλονίκη.

Ο Δημήτρης Γουλής, διευθυντής του 67ου δημοτικού σχολείου Θεσσαλονίκης όπου φοιτούν τα παιδιά της μητέρας και άλλα προσφυγόπουλα, σε ρόλο μεταφραστή από τα Γαλλικά, μετέφερε στον πρωθυπουργό τις ευχαριστίες της μητέρας για όσα έχει κάνει η κυβέρνηση για τους πρόσφυγες, αλλά και την επιθυμία της να προχωρήσουν οι διαδικασίες ασύλου, λέγοντας ότι οι χώρες που προτιμά είναι η Ελβετία, η Γερμανία και η Ολλανδία. Ο κ. Τσίπρας τη διαβεβαίωσε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα, επισημαίνοντας ότι η Γερμανία έχει δρομολογήσει τις διαδικασίες για την επανένωση των διασπασμένων οικογενειών προσφύγων.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός είχε και εκτεταμένη συζήτηση με προσφυγόπουλα που παρακολουθούν εκπαιδευτικά προγράμματα στο Noesis, ρωτώντας εάν είναι ευχαριστημένα από την παραμονή τους στη χώρα μας.
Πηγή Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ