2016-11-29 08:59:14
Φωτογραφία για Παρασκευόπουλος: Άδικη η κριτική που δέχτηκα - Ουδέποτε σήκωσα το τηλέφωνο να κάνω κάποια παρέμβαση
«Άδικη» χαρακτήρισε την κριτική που δέχτηκε κατά τη διάρκεια της θητείας του ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, μιλώντας στον Αlpha 989 τονίζοντας ότι δεν έχει τελειώσει το πέρασμά του από την πολιτική, συνεχίζεται από τη θέση του βουλευτή με σημαντικά καθήκοντα.

«Η κριτική για εμένα αφορούσε στις απολύσεις κρατουμένων που είχαν γίνει και συνδέθηκαν με μια εγκληματικότητα αυτών των ανθρώπων. Ακόμα, αποτέλεσε σημείο κριτικής ότι είμαι κάπως «αργός».

Κατ’αρχήν οι απολύσεις έχουν να κάνουν με τον συνωστισμό στις φυλακές που υπερέβαινε τα δικαιώματα του ανθρώπου και δεν προοιωνίζονταν καθόλου καλή συνέχεια για τους εργαζόμενους.  Απολύθηκαν από τις φυλακές 2000 κρατούμενοι, ιδίως ιδιαίτερες περιπτώσεις, που παρουσίαζαν κάποια αδυναμία. Η απόλυση κάποια στιγμή έρχεται. Οι άνθρωποι που μένουν 10 χρόνια στη φυλακή χάνουν τις κοινωνικές τους ρίζες και όταν θα βγουν από τη φυλακή είναι δύσκολο να αντισταθούν στο εύκολο μεροκάματο και την εγκληματικότητα
. Εμείς προσπαθήσαμε να το εξαλείψουμε αυτό», είπε ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης ενώ για την «βραδύτητα» που του καταλογίζουν απάντησε πως «είχαμε παραγωγή νόμου πολύ περισσότερο από άλλοτε. Είχαμε σοβαρή μεταρρύθμιση στον χώρο της πολιτικής δικονομίας που αφορά στις πολιτικές και γενικές δίκες. Μας επιβλήθηκαν οι ρυθμίσεις αυτές και αυτές τις αποδεχτήκαμε για το καλό της δικαιοσύνης. Πέρα από τα προβλήματα που δημιούργησε η αποχή των δικηγόρων, έχουμε και προβλήματα ανάπτυξης και συγχρονισμού».

Ο κος Παρασκευόπουλος επέμεινε ότι «από τους υπουργούς (δικαιοσύνης), μόνο εγώ έχω ανακατευτεί λιγότερο (με τα θέματα δικαιοσύνης). Ουδέποτε σήκωσα το τηλέφωνο να κάνω όποια παρέμβαση».

Σε ερώτηση εάν δέχθηκε ο ίδιος πιέσεις απάντησε ότι «δεν είχα εμπειρία πιέσεων προς το πρόσωπό μου, πέρα από τη διαδήλωση έξω από το σπίτι μου ή μια βόμβα μολότοφ στο γραφείο μου. Ό, τι έκανα ήταν υπό την ευθύνη μου».

Απαντώντας στην κριτική που δέχθηκε περί «κυνηγητού» από πλευράς του στον Ισίδωρο Ντογιάκο, είπε χαρακτηριστικά: «Μια φορά συνάντησα τον κο Ντογιάκο. Μια φορά είχα υπόψη μου κάποιες πράξεις και σκέφτηκα αν θα κάνω πειθαρχικό. Δεν έκανα. Αλλά για ένα ζήτημα άσκησα πειθαρχική δίωξη, που τελικά κατέληξε σε ομόφωνη απόφαση του πειθαρχικού οργάνου. Άρα δεν νομίζω ότι ο κος Ντογιάκος θεωρεί ότι ήμουν υπερβολικός ή έκανα κάτι κατά του. Για τον κο Ντογιακο η πειθαρχική δίωξη που είχε γίνει από εμένα ήταν πολύ ήπια».

Τόνισε πως δεν είχε κάποια ευνοϊκή στάση απέναντι στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, πέρα από τα καθήκοντά του.

Για τα συνδικαλιστικά των δικαστών είπε ότι «δεν ασχολήθηκα καθόλου. Εγώ εμπιστεύομαι τους δικαστές στο σύνολό τους. Δεν εμπλέκομαι καθόλου στα συνδικαλιστικά θέματα».
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ