2016-11-30 02:37:06
Φωτογραφία για Το 40% αγγίζει η μείωση στις τιμές έλατου για φέτος - Τι υποστηρίζει παραγωγός από τον Χολομώντα Χαλκιδικής
Μέχρι και το 40% φτάνει η πτώση στις τιμές φέτος για την αγορά έλατου. Ο Γιώργος Βλάχος που ασχολείται με τα έλατα από το 1989, μίλησε στο thousandnews.gr για το πώς βλέπει την φετινή χρονιά, που κυμαίνονται οι τιμές και για το αν αξίζει κάποιος να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο επάγγελμα.

Ο Γιώργος Βλάχος αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το επάγγελμα κυρίως στα χρόνια της κρίσης, σημειώνοντας πως αν και δεν έχουν πέσει πάρα πολύ οι πωλήσεις στα έλατα, παρόλα αυτά η πτώση των τιμών μειώνει κατά πολύ τον ετήσιο τζίρο τους. «Φέτος οι τιμές για να αγοράσει κάποιος ένα αληθινό έλατο κυμαίνονται από 15 ευρώ στα μικρά, έως και 70 ευρώ στα μεγάλα», αναφέρει χαρακτηριστικά και σημειώνει «οι πωλήσεις δεν έχουν πέσει πάρα πολύ αν και υπάρχει μία αρκετά σημαντική μείωση. Στο παρελθόν πουλούσαμε περίπου 400-450 έλατα, ενώ πλέον ο αριθμός έχει πέσει στα 300-350. Με λίγα λόγια η μείωση που παρατηρούμε είναι πάνω-κάτω στα 100 έλατα».


Το πρόβλημα όπως τονίζει και πάλι ο ίδιος είναι οι τιμές, καθώς όπως επισημαίνει «αυτόματα ο τζίρος που κάνουμε ετησίως μειώνεται συνεχώς όσο πέφτουν αυτές».

Ο κ. Βλάχος αναφέρθηκε και στο μέλλον του επαγγέλματος σημειώνοντας πως τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Ο ίδιος έχει περίπου 20 στρέμματα στον Χολομώντα Χαλκιδικής, τα οποία μας είπε πως διατηρεί από το 1989. «Ο πατέρας μου ήδη από το 1977 είχε επιδοτηθεί από την τότε κυβέρνηση όπως και άλλοι παραγωγοί που ήθελαν να ασχοληθούν με το συγκεκριμένο επάγγελμα για να ξεκινήσουν. Περιμέναμε 12 χρόνια για να μεγαλώσουν τα δέντρα μας και να ξεκινήσουμε να έχουμε τα πρώτα έσοδα. Από τότε και μέχρι σήμερα ασχολούμαι με αυτό. Παρόλα αυτά, αν και θα ήθελα πολύ να ασχοληθεί η κόρη μου και να συνεχίσει την επιχείρηση, δεν είμαι σίγουρος πλέον πως θα τις αποφέρει τα έσοδα εκείνα που να την κάνουν να ζήσει καλύτερα», σημειώνει.
Πηγή Tromaktiko
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ