2016-11-30 11:43:34
Φωτογραφία για Αυτοί είναι οι αδικοχαμένοι παίκτες και ο προπονητής της Chapecoense
Τα πρόσωπα του δράματος στην αεροπορική τραγωδία του Μεντεγίν Η αεροπορική τραγωδία που σημειώθηκε στην Κολομβία έντυσε στα μαύρα τον κόσμο του ποδοσφαίρου, καθώς μια ποδοσφαιρική ομάδα ξεκληρίστηκε και μάλιστα παραμονές του μεγαλύτερου ίσως παιχνιδιού στην ιστορία της. Ο λόγος για την Chapecoense, πλήθος παικτών της οποίας,  όπως και ο προπονητής της χάθηκαν στην αεροπορική τραγωδία του Μεντεγίν, που έχει συγκλονίσει ολόκληρο τον κόσμο.

Διαβάστε αναλυτικά για τους παίκτες και τον προπονητή που σκοτώθηκαν στο Μεντεγίν...

Ντανίλο, 31 χρονών

Γεννήθηκε στην Σιανόρτε της Βραζιλίας. Στην τοπική ομάδα ξεκίνησε την καριέρα του, ενώ έχει περάσει από ομάδες όπως η Λοντρίνα και Μπελτράο. Από το 2013 αγωνιζόταν στην Chapecoense, με την οποία μέτρησε 102 εμφανίσεις.

Ανανίας, 27 χρονών

Γεννήθηκε στο Σάο Λουίζ και έχει αγωνιστεί επίσης σε Πορτουγκέζα, Κρουζέιρο, Μπαΐα και Ρεσίφε. Ο 27χρονος επιθετικός σκόραρε το γκολ της ισοφάρισης στο ματς της Chapecoense με την Σαν Λορέντζο, που εξασφάλισε στους Βραζιλιάνους μια θέση στον τελικό.


Έβερτον Κέμπες, 34 χρονών

Βασικός επιθετικός της Chapecoense, γεννήθηκε στην Περναμπούκο του Ρεσίφε και έχει μακροσκελές βιογραφικό, που περιλαμβάνει ομάδες όπως η Σεαρά, η Κασίας, η Κρισιούμα και η Πορτουγκέζα. Επέστρεψε πέρυσι στην Βραζιλία, μετά από τρία χρόνια στο πρωτάθλημα Ιαπωνίας. Στην Chapecoense πήρε μεταγραφή το περασμένο καλοκαίρι.

Ματέους Μπιτέκο, 21 χρονών

Έφυγε για την Γερμανία, προκειμένου να κυνηγήσει το ευρωπαϊκό όνειρο. Έπειτα από έναν χρόνο στην Γκρέμιο, ο, γεννημένος στο Πόρτο Αλέγκρε, επιθετικός πήρε μεταγραφή στην Χόφενχαϊμ, από όπου δόθηκε δανεικός στην Chapecoense.

Σέρχιο Μανοέλ, 27 χρονών

Γεννήθηκε στη Μπαΐα, στις 8/9/89. Πήρε μεταγραφή φέτος στην Chapecoense, μετρώντας 13 συμμετοχές και ένα γκολ. Ξεκίνησε την καριέρα του από την Νασιονάλ και έχει περάσει επίσης από Κορίτιμπα, Γκοϊανιένσε και Παϊσαντού.

Άρθουρ Μαΐα, 24 χρονών

Γεννήθηκε στο Αλαγκόας της Βραζιλίας, στις 13 Οκτωβρίου του 1992. Ξεκίνησε την καριέρα του από την Βιτόρια, όπου ανήκει ακόμα και σήμερα, από το 2011. Μέχρι το 2013 αγωνίστηκε με τη φανέλα της, ενώ στη συνέχεια μέτρησε σειρά δανεισμών. Έγινε γνωστός από το πέρασμά του στη Φλαμένγκο, ενώ στη Chapecoense αγωνίστηκε τον τελευταίο χρόνο.

Λούκας Γκόμες, 26 χρονών

Γεννήθηκε στην πολιτεία Παρά, στις 29 Μαΐου του 1990. Αγαπημένο παιδί της εξέδρας της Chapecoense, πρόλαβε να πετύχει οκτώ τέρματα φέτος. Ξεκίνησε την καριέρα του από την Μπραγκαντίνο, ενώ από το 2013 ανήκει στη Λοντρίνα. Έναν χρόνο πριν το φετινό δανεισμό του στην ομάδα του Σαπέκο, αγωνίστηκε -επίσης ως δανεικός- στη Φλουμινένσε.

Κλέμπερ Σαντάνα, 35χρονών

Ο αρχηγός της Chapecoense γεννήθηκε στις 27 Ιουνίου του 1982 στην Ολίντα του Περναμπούκο και ξεκίνησε την καριέρα του από την Ρεσίφε. Ήταν βασικό στέλεχος στην επιστροφή της Ατλέτικο Μαδρίτης στο Champions League, ενώ έμεινε στην Ισπανία για τέσσερα χρόνια, τρία στην Ατλέτικο και ένα ως δανεικός στη Μαγιόρκα. Από κει επέστρεψε στην Βραζιλία, για να αγωνιστεί -ανάμεσα σε άλλες ομάδες- στην Σάο Πάολο και την Φλαμένγκο. Στην Chapecoense πήρε μεταγραφή την περασμένη σεζόν, από την συμπατριώτισσά της, Αβαΐ.

Μπρούνο Ρανγκέλ, 34 χρονών

Ο στράικερ-σταρ της Chapecoense γεννήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου του 1981 στο Ρίο. Σκοράροντας 81 τέρματα σε δύο χρόνια με την φανέλα της ομάδας του Σαπέκο δεν άργησε να μπει στις καρδιές των φιλάθλων. Έχει αγωνιστεί επίσης σε ομάδες όπως την Παϊσαντού, την Ζόινβιλ, την Γκουαρανί, ενώ είχε αγωνιστεί ξανά στην Chapecoense το 2013. Από εκεί έφυγε για ένα «μίνι» πέρασμα από την Ελ Αραμπί, για να επιστρέψει λίγους μήνες μετά στον βραζιλιάνικο σύλλογο.

Τιέγκο, 30 χρονών

Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός γεννήθηκε στην Αρακαζού και ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο σε τοπική ομάδα. Από κει τον «τσάκωσε» η Γκρέμιο, όπου έμεινε από το 2007 μέχρι το 2012. Το 2013 πήρε μεταγραφή για τη Φιγκεϊρένσε και από το 2015 αγωνίστηκε στην Chapecoense.

Ζοσιμάρ, 30 χρονών

Γεννήθηκε στις 18 Αυγούστου του 1986 στην πόλη Πελότας και ξεκίνησε την καριέρα του από την Ιντερνασιονάλ. Από το 2007 μέχρι το 2015 ανήκε σ’ αυτήν, ενώ μέτρησε και πέντε δανεισμούς, ανάμεσα στις ομάδες που αγωνίστηκε ήταν και η Παλμέιρας. Την φετινή σεζόν ο έμπειρος αμυντικός μεταγράφηκε στην Chapecoense.

Ντένερ, 25 χρονών

Γεννήθηκε στις 28 Ιουνίου του 1991 στο Μπαζέ. Ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής της Γκρέμιο, στην οποία έμεινε μέχρι το 2014. Πέρασε επίσης από Βιτόρια και Κορίτιμπα. Από την τελευταία δόθηκε δανεικός το 2015 στην Chapecoense, όπου έμεινε με μεταγραφή στην αρχή της φετινής σεζόν.

Ζιλ, 29 χρονών

Γεννήθηκε στο Σάντο Αντόνιο τις 3 Σεπτεμβρίου του 1987. Βρέθηκε στην Chapecoense ως δανεικός στην αρχή της φετινής χρονιάς, από την Κορίτιμπα, όπου αγωνίστηκε από το 2011. Πέρασε επίσης από Σάντα Κρουζ και Βιτόρια.

Χιμένες, 21 χρονών

Μόλις πριν τρία χρόνια πήρε «προαγωγή» στην μεγάλη ομάδα της Κομερσιάλ, από όπου ξεκίνησε την καριέρα του. Έλυσε το συμβόλαιό του ένα χρόνο αργότερα, λόγω αδυναμίας της ομάδας να πληρώσει τους μισθούς και υπέγραψε τριετές συμβόλαιο στην Μποταφόγκο. Το επόμενο καλοκαίρι μεταγράφηκε στην Γκοϊάς, από όπου, τον Δεκέμβρη του ίδιου χρόνου, μεταπήδησε στην Chapecoense.

Φιλίπε Μασάδο, 32 χρονών

Βράχος εμπειρίας στο αριστερό άκρο της άμυνας. Ο Μασάδο γεννήθηκε στις 13 Μαρτίου 1984 στο Γκραβατάι της Βραζιλίας. Ο πολυταξιδεμένος αμυντικός ξεκίνησε την καριέρα του από την Ιντερνανσιονάλ, πέρασε δανεικός από Φλουμινένσε και Εσπορτίβο μέχρι το 2006, που άνοιξε τα φτερά του για Ευρώπη. Ξεκίνησε από την Segunda Division της Ισπανίας, πέρασε από Βουλγαρία και Ιταλία, ενώ αγωνίστηκε και σε Αζερμπαϊτζάν και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Στην Βραζιλία επέστρεψε το 2011, για να ξαναφύγει τη σεζόν 2015-16 με προορισμό το Ιράν! Στην Βραζιλία επέστρεψε ξανά το 2016 για λογαριασμό της Chapecoense.

Ματέους Καραμέλο, 22 χρονών

Βρέθηκε ως δανεικός στην Chapecoense, τρία χρόνια μετά την υπογραφή του πρώτου του συμβολαίου. Με καταγωγή από την Κλεμεντίνα, ξεκίνησε από τη Μότζι Μίριν και στα 19 του χρόνια αποκτήθηκε από την Σάο Πάολο. Μετά από έναν χρόνο και επτά εμφανίσεις έφυγε ως δανεικός για την Ατλέτικο Γκοϊανιένσε και από κει για δύο χρόνια στην Chapecoense.

Τιαγκουίνιο, 22 χρονών

Πριν δύο χρόνια άρχισε η καριέρα του -γεννημένου στις 4 Ιουνίου του 1994- επιθετικού στην Πιρασικάμπα. Από εκεί μεταγράφηκε στην Μετροπολιτάνο, για να πάει στην αρχή της φετινής σεζόν στην Chapecoense.

Άιτον Κανέλα, 22 χρονών

Μόλις πριν τρία χρόνια υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο και δύο χρόνια αργότερα πήρε την πρώτη του μεταγραφή στην Μποταφόγκο. Στην αρχή της φετινής σεζόν υπέγραψε στην Chapecoense.

Μαρσέλο, 25 χρονών

Γεννημένος στις 26 Αυγούστου του 1991 στην Βραζιλία, ο Μαρσέλο Αουγκούστο Ματίας ντα Σίλβα ξεκίνησε την καριέρα του το 2012 στη Βόλτα Ρεντόντα, για να συνεχίσει στην Φλαμένγκο. Από εκεί μεταπήδησε στην αρχή της σεζόν στην Chapecoense.

Καΐο Τζούνιορ, 51 ετών

Μετά από μεγάλη ποδοσφαιρική καριέρα σε Πορτογαλία και Βραζιλία, ο προπονητής της Chapecoense ξεκίνησε το 2002 να κάθεται στους πάγκους. Πέρασε από ομάδες όπως η Παλμέιρας, η Φλαμένγκο, η Μποταφόγκο, η Γκρέμιο, η Βιτόρια, η Μπαΐα και η Αλ Σαμπάμπ (Ντουμπάι) και κατέκτησε 4 τίτλους ως προπονητής. Τα ηνία της Chapecoense ανέλαβε στην αρχή της φετινής χρονιάς.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ