2016-12-01 12:53:34
Φωτογραφία για ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΑΣΤΕΡΩΝ ΘΕΛΕΙ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩ
Εν μέσω πολιτικής αβεβαιότητας στην Ιταλία, το Κίνημα των Πέντε Αστέρων ανέφερε ότι επιθυμεί να επαναδιαπραγματευτεί την συμμετοχή της χώρας στο ευρώ, σε περίπτωση που ανέλθει στην εξουσία. Ο Λουίτζι ντι Μάιο, μέλος του Κινήματος, θέλει να «ξανασυζητήσει με την Ε.Ε. για τις παραμέτρους του ευρώ», για να δώσει λύση στα ζητήματα της φτώχειας και των επενδύσεων στην Ιταλία. 

Σε περίπτωση που αποτύχουν αυτές οι διαπραγματεύσεις, η Ιταλία θα διεξάγει δημοψήφισμα επάνω σε ένα νέο είδος σχέσης με την ευρωζώνη. «Αν η Ε.Ε. δεν μας ακούσει, θα προτείνουμε δημοψήφισμα επάνω στο ευρώ για να ρωτήσουμε τους Ιταλούς πολίτες τι θέλουν να κάνουν», ανέφερε σήμερα ο Μάιο, μιλώντας στο CNBC. «Αυτοί που μας έβαλαν στο ευρώ δεν μας ρώτησαν ποτέ αν θέλουμε να μπούμε. Τώρα εμείς ρωτάμε τους πολίτες αν θέλουν να μείνουν στο κοινό νόμισμα ή να αρχίσουν να βλέπουν ένα σενάριο ευρώ δύο ταχυτήτων ή μια επιστροφή στην νομισματική κυριαρχία», υποστήριξε ο πολιτικός.


Ενόψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής, στου οποίου την έκβαση θα εξαρτηθεί η επόμενη ημέρα για το σοσιαλιστικό κόμμα και την πολιτική κατάσταση στην Ιταλία, ο Μάιο δήλωσε ότι «είμαστε ενάντιοι σε οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση, που θα σχηματιστεί από τεχνοκράτες ή με οποιονδήποτε άλλον τρόπο. Είμαστε υπέρ νέων εκλογών». «Αυτός είναι ένας πρωθυπουργός που κάποια στιγμή θα πρέπει να πάρει την ψήφο του λαού», σχολίασε ο πολιτικός για τον Ματέο Ρέντσι, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία της χώρας του το 2014, όταν αντικατέστησε τον προηγούμενο κεντροαριστερό πρωθυπουργό.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ