2016-12-02 10:11:15
Φωτογραφία για Ανακαλείται από τον ΕΟΠΥΥ η κανονιστική πράξη για χρεώσεις προς τις ιδιωτικές κλινικές
Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ έχει ανακαλέσει την απόφαση, “λόγω διόρθωσης των στοιχείων από τη διεύθυνση που εισηγήθηκε το θέμα”.

IATRONET.GR

Προβλήματα προκαλεί στις ιδιωτικές κλινικές κανονιστική πράξη του 2013, οι οποία αφορούσε την εφαρμογή των κεντρικών ενοποιημένων νοσηλίων (ΚΕΝ).

Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ προχώρησε σε ανάκληση της απόφασης, ενώ έχει για το θέμα συνάντηση με τους εκπροσώπους των ιδιωτικών κλινικών.

Από την πλευρά των κλινικών επισημαίνεται πως ο ΕΟΠΥΥ ερμηνεύει διαφορετικά την κοινή υπουργική απόφαση που αφορούσε τα ΚΕΝ, προβαίνοντας σε μονομερή χρέωση ιατρικών πράξεων.

Το θέμα έχει περιληφθεί στον φάκελο της προσφυγής που έχουν καταθέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το “clawback”, η οποία εκδικάζεται στις 24 Ιανουαρίου.

Στις 29 Αυγούστου του 2013, ο ΕΟΠΥΥ είχε εκδώσει απόφαση με θέμα “Διευκρινήσεις και οδηγίες για την εφαρμογή των Κ.Ε.Ν. σύμφωνα με τον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ)”.


Με την απόφαση αυτή προσδιόριζε τις ιατρικές πράξεις που αποζημιώνει με βάση τα ΚΕΝ.

Είχε τότε υπάρξει αντίδραση από τις κλινικές, οι εκπρόσωποι των οποίων είχαν διαφωνήσει με τη λογική πως η διοίκηση μπορεί να ερμηνεύει τις σχετικές διατάξεις.

Υπήρξαν, μάλιστα, για το θέμα διαφορετικές εκτιμήσεις και από τις ελεγκτικές εταιρείες οι οποίες είχαν κληθεί να διενεργήσουν οικονομικό και διοικητικό έλεγχο.

Οι τριβές προέκυπταν από την εκτίμηση των χρεώσεων για επιπλέον νοσηλείες των ασφαλισμένων στις ιδιωτικές κλινικές.

Ακολούθησαν πολλές ενστάσεις για το πόρισμα των εν λόγω εταιρειών, εξαιτίας των διαφορετικών αυτών προσεγγίσεων.

Αλλαγές

Κατά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους των κλινικών, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σωτήρης Μπερσίμης εμφανίζεται διατεθειμένος να εξετάσει αλλαγές στην εν λόγω απόφαση.

Την ίδια ώρα, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ την έχει ανακαλέσει, “λόγω διόρθωσης των στοιχείων από τη διεύθυνση που εισηγήθηκε το θέμα”.

Ζητεί, δε, από τους κλινικάρχες να αποσύρουν την προσφυγή τους ενόσω βρίσκεται σε εξέλιξη η σχετική διαδικασία.
Δημ.Κ.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ