2016-12-02 11:17:10
Φωτογραφία για Δεν θα διεκδικήσει νέα προεδρική θητεία ο Ολάντ
«Να παραμείνει ενωμένη η κεντροαριστερά» Την απόφαση του να μη διεκδικήσει νέα θητεία στην προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας ανακοίνωσε ο Φρανσουά Ολάντ σε διάγγελμά του, το βράδυ της Πέμπτης.

Ο γάλλος πρόεδρος μίλησε για την ανάγκη να παραμείνει ενωμένη η κεντροαριστερά και οι προοδευτικές δυνάμεις της χώρας προκειμένου να αποτραπεί η άνοδος στην εξουσία του δεξιού υποψηφίου Φρανσουά Φιγιόν, ή της ακροδεξιάς υποψήφιας Μαρίν Λεπέν.

Πλέον, ο Ολάντ αφήνει κενή τη θέση του υποψηφίου των Σοσιαλιστών, οι οποίοι δεν έχουν ανακοινώσει κανέναν πιθανό διάδοχό του.

Τα ξένα μέσα χαρακτηρίζουν την απόφαση του Ολάντ να μη διεκδικήσει δεύτερη θητεία «απρόσμενη» παρά τα καταβαραθρωμένα ποσοστά δημοφιλίας του τον τελευταίο χρόνο.

Ο Ολάντ γίνεται ο πρώτος πρόεδρος στη σύγχρονη γαλλική ιστορία που δεν θα επιδιώξει για δεύτερη φορά την επανεκλογή του.

Στο τηλεοπτικό του διάγγελμά του είπε ότι είναι ενήμερος για τους κινδύνους της απόφασής και προειδοποίησε για την απειλή από το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο και την πιθανότητα επιτυχίας στις προεδρικές του 2017 της Μαρί Λεπέν.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ