2016-12-02 22:46:07
Φωτογραφία για ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΑΜΕ: Οταν διαβασα τα νέα, η χαρά μου ήταν τεράστια - Φοβάμαι όμως ότι ο Χάρος θα έρθει πριν από...
Αγαπητό tromaktiko,

ζω το Ρέθυμνο της Κρήτης και εχθές λοιπόν διάβασα την ανακοίνωση του ΟΓΑ που έλεγε τα εξης:

01/12/2016 μαζί με τις συντάξεις του ΟΓΑ θα καταβληθούνε για πρώτη φορά και το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης στου ανασφάλιστους υπερήλικες.

Δεν μπορείτε να φανταστείτε την χαρά μου και έτρεξα αμέσως να τηλεφωνήσω στα πεθερικά μου να τους μεταφέρω τα ευχάριστα νέα καθώς και οι δυο εδώ και περίπου 2 χρονιά είναι χωρίς σύνταξη (ο πεθερός μου 85 χρονών και η πεθερά μου 70 χρονών) και έχουν κάνει αίτηση από της 16/09/2016,(να είναι ευλογημένη η Κρήτη που έχει πολλά χόρτα και σαλιγκάρια και έτσι έχει ο κόσμος φαγητό!ντροπή τους).

Ετσι λοιπόν πρωί πρωί έτρεξε η καημενη η πεθερα μου πρώτα σε ένα ΑΤΜ και υστέρα στην τράπεζα με την ελπίδα ότι θα έβρισκε λεφτά στον λογαριασμό τους.

Πολύ κάλο για να είναι αληθινό. Αρχισα λοιπόν τα τηλεφωνά ....πρώτα στα κεντρικά του ΟΓΑ στην Αθήνα, το οποίο δήλωσε αναρμόδιο και να μιλήσω με τον ΟΓΑ Ηράκλειου Κρήτης.


Επαιρνα έπαιρνα τίποτα, επικοινωνώ με τον δήμο στο Ρέθυμνο οπού είχε γίνει η αίτηση και η κυρία μου κράτησε τα ονόματα των πεθερικών μου και μου είπε ότι θα το κοιτάξει και θα με πάρει πίσω.

Πράγματι μετά από 10 λεπτά με πήρε και μου είπε τα εξής

(ακουστέ τώρα για τι κράτος μιλάμε και τι σωτήρες!)

Μίλησα με την κυρία Καδιανακη Αγγελική από το αρμόδιο τμήμα του ΟΓΑ Ηράκλειου που έχει αναλάβει τον ελέγχο των αιτήσεων και ότι είναι η μοναδική υπάλληλος που το κάνει αυτό χωρίς καμία βοήθεια και ότι μόλις τώρα ελέγχει τις αίτησις του μηνός Σεπτεμβρίου.

Ζήτησα λοιπόν από την κυρία εδώ στον δήμο Ρεθύμνου να μου δώσει το τηλέφωνο και το όνομα της κυρίας στον ΟΓΑ Ηράκλειου για να μιλήσω και εγώ ο ίδιος.

Μίλησα με την κυρία Καδιανακη και μου επανέλαβε τα ίδια ,ότι είναι μονή με χιλιάδες αιτήσεις.

Και ρωτώ τώρα εγώ: θα προλάβει ο πεθερός μου να πάρει αυτό το βοήθημα για να ζήσει αξιοπρεπώς η θα τον προλάβει ο θάνατος?

Αρα η ανακοίνωση που έβγαλε ο ΟΓΑ  είναι ψευδής και παραπλανητική και παίζει με την νοημοσύνη μας.

Παρακαλώ κάνετε κάτι για αυτά τα ανθρωπακιατα γεροντάκια.

Αγανακτισμένος πολίτης - Αναγνώστης Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ