2016-12-03 07:41:13
Φωτογραφία για Κίνηση των 100: Επιτακτική ανάγκη η εθνική συνεννόηση
Σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία η χώρα μας διέρχεται πρωτοφανή κρίση με αβέβαιο το... μέλλον της αισθανόμαστε ότι δεν επιτρέπεται να παραμένουμε απλοί θεατές, ή μόνο κριτές. Αυτό άλλωστε υπαγορεύεται από την ιδρυτική διακήρυξη της Κίνησης, που συστάθηκε προκειμένου να συμβάλλει σε μια προσπάθεια για μια άλλη πορεία με ήθος και συνέπεια στην δημόσια ζωή, προϋπόθεση όμως της οποίας είναι η διασφάλιση της εθνικής μας υπόστασης.

Με αίσθημα ευθύνης οφείλουμε να ανάγουμε το καθήκον ως κυρίαρχο στοιχείο απέναντι στην κοινωνία και το έθνος. Υπερβαίνουμε τις όποιες πολιτικές και κομματικές αντιλήψεις και προτείνουμε εθνική συνεννόηση για να βγει η χώρα από τη βαθιά κρίση.

Οι συνθήκες επιβάλλουν η κυβέρνηση και τα κόμματα να καθίσουν επιτέλους στο ίδιο τραπέζι, να συζητήσουν, όχι για το μοίρασμα της εξουσίας, αλλά για να χαράξουν και να υλοποιήσουν μια ενιαία πολιτική σε ζητήματα που ταλανίζουν τη χώρα με μοναδικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον.


Να συνεννοηθούν και να συνεργαστούν, προκειμένου:

- Να αποφευχθούν τα χειρότερα, όπως ο εθνικός διχασμός, οι κοινωνικές εκρήξεις και ορατός πλέον ο κίνδυνος εδαφικού ακρωτηριασμού.

- Να ανακτήσουμε την εθνική μας ανεξαρτησία και υπερηφάνεια και να εξασφαλίσουμε συνθήκες για την αξιοπρεπή διαβίωση των πολιτών χωρίς πεινασμένους και αστέγους.

- Να διασφαλιστεί κλίμα σταθερότητας και κοινωνικής ηρεμίας, συνθήκες απαραίτητες για τον μετασχηματισμό των κρατικών δομών και την μετάβαση σε ένα σύγχρονο πολιτικό σύστημα. Πολιτική σταθερότητα που είναι πρωτίστως απαραίτητη για την προσέλκυση επενδύσεων και την ανάπτυξη.

- Να αντιληφθούν οι δανειστές, και οι ανιστόρητοι διεκδικητές ελληνικού εδάφους ότι θα έχουν απέναντι τους ενωμένες όλες τις πολιτικές δυνάμεις, που θα εκφράζουν τη βούληση του συνόλου των Ελλήνων πολιτών, ενός πανεθνικού μετώπου.

Επιτακτική προβάλλει η ανάγκη πολίτες και πολιτικοί, να υποτάξουν συμφέροντα και σκοπιμότητες στο καθήκον απέναντι στην κοινωνία και την πατρίδα. Πρέπει να αντιληφθούν οι πάντες και πρωτίστως η κυβέρνηση ότι ούτε σήμερα, ούτε στο προσεχές μέλλον μπορεί να αναταχθεί αυτή η βαριά κρίση χωρίς τη στήριξη όλων, χωρίς τη συγκρότηση εθνικού μετώπου.

Η εθνική συνεννόηση είναι ανάγκη να προέλθει τώρα, άμεσα και όχι όταν οι εξελίξεις το επιβάλλουν με απρόβλεπτες τότε συνέπειες.

Οι απόψεις αυτές και οι προτάσεις που συνυπογράφουν 300 στελέχη της Κίνησης, διατυπώνονται με τη βεβαιότητα ότι εκφράζουν την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, οι οποίοι διερωτώνται «τι άλλο κακό πρέπει να συμβεί στη χώρα μας για να γίνει αντιληπτό ότι επιβάλλεται εθνική συμπόρευση όλων των δυνάμεων ;».

Άραγε τι άλλο;
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ