2016-12-03 09:33:09
Φωτογραφία για Έναρξη εκστρατείας ενημέρωσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κύπρο
Την έναρξη εκστρατείας ενημέρωσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τον ρόλο της Εθνικής Ανεξάρτητης Αρχής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην προστασία και την προαγωγή των δικαιωμάτων αυτών ανακοίνωσε το Γραφείο Επιτρόπου Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Επιτρόπου Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρει πως η εκστρατεία, με τίτλο «Δικαιώματα για όλους, για τον κάθε άνθρωπο χωριστά», θα διαρκέσει από τις 2 μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου 2016 και εντάσσεται στα πλαίσια των δράσεων για την 10η Δεκεμβρίου, η οποία έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως η Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στόχος της είναι, αφενός, να ενημερώσει το κοινό για το περιεχόμενο και την εφαρμογή των δικαιωμάτων στην καθημερινή ζωή του κάθε ανθρώπου, και αφετέρου να πληροφορήσει για τον ρόλο και τις αρμοδιότητες του Γραφείου ως Εθνικής Ανεξάρτητης Αρχής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


Το Γραφείο Επιτρόπου Διοικήσεως, ιδίως μετά τη διαπίστευση που έλαβε από τον ΟΗΕ ως National Human Rights Institution, διαδραματίζει κομβικό ρόλο τόσο στην περαιτέρω κατοχύρωση, διασφάλιση και θωράκιση του χώρου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο, όσο και στην υπεράσπιση του κάθε ανθρώπου του οποίου τα δικαιώματά του παραβιάζονται ή υποτιμούνται.

“Η εγκαθίδρυση και θεσμική αναγνώριση στη χώρα μας της Εθνικής Ανεξάρτητης Αρχής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ενισχύει σημαντικά την αρχιτεκτονική των δικαιωμάτων και των ελευθεριών και διευρύνει το πεδίο διεκδίκησης, προστασίας και προαγωγής τους”, σημειώνει η ανακοίνωση.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ