2016-12-04 12:37:13
Φωτογραφία για Ηράκλειο: Η πλατεία Ελευθερίας μετατρέπεται σε… Χριστουγεννιάτικο Κάστρο
Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι εργασίες για να στηθεί το Χριστουγεννιάτικο Κάστρο στην πλατεία Ελευθερίας.

Ήδη συνεργείο του δήμου αλλά και πολλοί άνθρωποι δουλεύουν πυρετωδώς για να είναι έτοιμο το «Κάστρο» ώστε να ανοίξει τις πύλες του στις 8 Δεκεμβρίου και να υποδεχτεί μικρούς και μεγάλους στην πιο χαρούμενη γιορτή του χρόνου.

Τα σπιτάκια έχουν στηθεί, είναι διακοσμημένα  με γιρλάντες και ξύλινα στολίδια ενώ μένει μια τελευταία πινελιά για να είναι εντελώς έτοιμα.

Στόχος του δήμου, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΗΚΕΗ Γιώργο Τσαγκαράκη είναι το Χριστουγεννιάτικο Κάστρο να κατακτήσει τις καρδιές των Ηρακλειωτών.

Μιλώντας στο cretapost ο κ. Τσαγκαράκης τόνισε «ότι φέτος θέλαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό και να βάλουμε τις βάσεις για τις επόμενες χρονιές. Στόχος μας είναι το Ηράκλειο να  γίνει τουριστικός προορισμός και για τα Χριστούγεννα».

Όπως μας εξήγησε ο κ. Τσαγκαράκης η ονομασία «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο δεν σημαίνει ότι θα στηθεί ένα κάστρα απλώς παραπέμπει στο Ηράκλειο το οποίο και ως γνωστό ονομαζόταν Μεγάλο Κάστρο».

Φεύγει το καραβάκι, έρχονται τα… δέντρα

Τέλος από φέτος το καραβάκι με το οποίο μας είχε συνηθίσει τα τελευταία δύο χρόνια η δημοτική αρχή.

Πλέον στην πλατεία Ελευθερίας επιστρέφει το… Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Μάλιστα δεν θα είναι ένα αλλά πέντε!

Όπως μας είπε ο κ. Τσαγκαράκης  «Θέλαμε κάτι διαφορετικό. Θα είναι ένα μεγάλο δέντρο το οποίο θα περιτριγυρίζεται από τέσσερα μικρότερα δέντρα δημιουργώντας μια συστάδα δέντρων».

Η φωταγώγηση του δέντρου αναμένεται να γίνει στις 8 Δεκεμβρίου με ένα πλούσιο πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους το οποίο θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες μέρες.

Τι θα περιλαμβάνει το Χριστουγεννιάτικο Κάστρο

Το Χριστουγεννιάτικο Κάστρο θα είναι ανοιχτό από τις 10 το πρωί έως και τις 10 το βράδυ. Οι λιλιπούτειοι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν τον Άη Βασίλη, να κάνουν χειροτεχνίες, να συμμετέχουν σε βιωματικές δράσεις, να ακούσουν παραμύθια, ενώ καθημερινά θα υπάρχουν μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις  αλλά και πολιτιστικές και γαστρονομικές δράσεις.

Επίσης θα υπάρχει και ένα σπιτάκι το οποίο θα λειτουργεί ως το ταχυδρομείο που θα στέλνει τα γράμματα των μικρών Ηρακλειωτών στον Άγιο Βασίλη.

Τέλος, όπως κάθε χρόνο, θα υπάρχει και το λούνα παρκ με κάθε λογής παιχνίδια για τους μικρούς  επισκέπτες.
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ