2016-12-05 02:49:07
Φωτογραφία για Πέντε λόγοι που το φιλί κάνει καλό στην υγεία
Το φιλί είναι ένδειξη αγάπης και τρυφερότητας προς τον σύντροφο μας. Μια χειρονομία που δείχνει πως είμαστε ερωτευμένοι και πως τον ...θέλουμε. Φαίνεται όμως το φιλί έχει και πολλές θετικές ιδιότητες για την υγεία μας.

Έρευνές έχουν δείξει μέχρι στιγμής πως το φιλί μειώνει το στρες, βοηθά στην πρόληψη της τερηδόνας και καθαρίζει το στόμα

Δεν είναι όμως μόνο οι προφανείς ανταλλαγές χρήσιμων βακτηρίων και η μείωση των επιπέδων του στρες. Φαίνεται πως πίσω από το φιλί κρύβονται κι άλλα θετικά για την υγεία μας. Ποια είναι αυτά;

1. Αυξάνεται το προσδόκιμο ζωής

Έρευνες έχουν δείξει πως οι άντρες που φιλούν τις συζύγους τους το πρωί ζουν πέντε χρόνια περισσότερο από τους υπολοίπους.

2. Κρατά τα δόντια μας πιο υγιή

Όπως βρήκαν επιστήμονες, το φιλί αυξάνει την παραγωγή του σάλιου, το οποίο βοηθά να καθαρίσει το στόμα και προλαμβάνει την τερηδόνα.

3. Δεν ανταλλάσσουμε μόνο μικρόβια

Με το φιλί ανταλλάσσουμε επίσης κατά μέσο όρο 9 ml νερού, 0,7 mg πρωτεΐνης, 0,18mg των οργανικών συστατικών, 0,71mg διαφόρων λιπών και 0,45mg χλωριούχου νατρίου.

4. Αλλά υπάρχουν ακόμα πολλοί μικροοργανισμοί που εμπλέκονται

Ένα χιλιοστό λίτρο σάλιου περιέχει περίπου 100.000.000 βακτήρια.

5. Καίμε θερμίδες

Όπως έχει φανεί από έρευνας, με το φιλί τα ζευγάρια μπορούν να κάψουν μεταξύ 2 και 26 θερμίδες το λεπτό και να χρησιμοποιήσουν έως και 30 μύες.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ