2016-12-05 08:59:54
Φωτογραφία για Ξεκινά η κινητικότητα στα νοσοκομεία! Όλη η διαδικασία
Δευτέρα 5 Δεκέμβριος 2016

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Σε εφαρμογή θα τεθεί σύντομα η εθελούσια κινητικότητα στο δημόσιο τομέα συνεπώς και στα νοσοκομεία.

Ήδη εκδόθηκε σε ΦΕΚ η διαδικασία της εθελούσιας κινητικότητας, έπειτα από σχετικό νόμο, που περιλαμβάνει και το προσωπικό των νοσοκομείων. Δείτε ΕΔΩ τι είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr: «Έρχεται κύμα κινητικότητας σε νοσοκομεία-ΠΕΔΥ! Όλες οι λεπτομέρειες»

Τι θα γίνει στα νοσοκομεία

Η εθελούσια κινητικότητα θα εφαρμοσθεί και στα δημόσια νοσοκομεία και τις υγειονομικές μονάδες. Από το νόμο εξαιρούνται βέβαια οι γιατροί και οι νοσηλευτές.

Στόχος είναι να καλυφθούν αυτή τη στιγμή τα κενά σε διάφορα νοσοκομεία και μονάδες υγείας με προσωπικό που θα μετακινηθεί.

Ήδη όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr στο υπουργείο Υγείας έχουν καταγραφεί όλα τα κενά στις μονάδες και αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα οι μετακινήσεις του προσωπικού και πριν ξεκινήσουν οι αλλαγές στο νέο ΠΕΔΥ.


Για την ανεύρεση των κενών σε προσωπικό αξιοποιήθηκαν τόσο τα στοιχεία από τα νέα οργανογράμματα των νοσοκομείων, όσο και από την απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων, αναφέρουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο HealthReport.gr.

Πάντως με βάση τις ρυθμίσεις που προβλέπει ο νόμος: «Από τις διατάξεις του παρόντος εξαιρούνται οι υπάλληλοι όλων των κλάδων των νοσηλευτικών ιδρυμάτων του ΕΣΥ και του ΕΚΑΒ, εκτός από τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους υπάλληλους ειδικότητας Σχολικών Φυλάκων, οι οποίοι μετά τη θέση τους σε διαθεσιμότητα μεταφέρθηκαν σε θέσεις Βοηθητικού Υγειονομικού Προσωπικού σενοσοκομεία».

Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά τι είχε πει αποκλειστικά στο HealthReport.gr ο Χριστόφορος Βερναρδάκης σχετικά με τα σχέδια της κυβέρνησης για το ΕΣΥ: «Ο αν. υπουργός Εσωτερικών αποκλειστικά στο HealthReport.gr: Τι θα κάνουμε με το προσωπικό στα νοσοκομεία!»

Πάντως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας που προχώρησε στην προκήρυξη θέσεων στα νοσοκομεία, ευελπιστεί- λένε πηγές του HealthReport.gr– ότι με τη μετακίνηση του προσωπικού αυτού, θα κατορθώσει να καλύψει κενά στις διοικητικές υπηρεσίες των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, ώστε να μπορεί να προχωρήσει στη συνέχεια κανονικά στην πρόληψη γιατρών και νοσηλευτών.

Πως θα υλοποιηθεί η κινητικότητα

Το πρόγραμμα της κινητικότητας θα πραγματοποιηθεί σε τρεις κύκλους (κατ’ έτος) και θα αφορά στην κάλυψη κενών θέσεων με μετάταξη και στην προσωρινή κάλυψη θέσεων με απόσπαση.

Ειδικότερα με βάση τις διατάξεις του νόμου, το τελευταίο δεκαπενθήμερο κάθε έτους οι

Υπουργοί για τις υπηρεσίες των Υπουργείων των οποίων προΐστανται και για τα εποπτευόμενα νομικά πρόσωπα, οι Συντονιστές Αποκεντρωμένων Διοικήσεων για τις υπηρεσίες τους και για τους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού της χωρικής αρμοδιότητάς τους, καθώς και οι επικεφαλής των Ανεξάρτητων Αρχών αποστέλλουν στην Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας τα αιτήματά τους για κάλυψη θέσεων με μετάταξη ή απόσπαση, συνοδευόμενα από έκθεση αναφορικά με το υπηρετούν προσωπικό, τις εκτιμώμενες αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης και τις τυχόν τρέχουσες διαδικασίες προσλήψεων.

«Το αίτημα για κάθε θέση περιλαμβάνει το περίγραμμα της θέσης εργασίας, καθώς επίσης και τυχόν πρόσθετα απαιτούμενα τυπικά ή ουσιαστικά προσόντα που απαιτούνται κατά περίπτωση.

Ειδικότερα τα αιτήματα για απόσπαση οφείλουν να είναι αιτιολογημένα, όσον αφορά το σοβαρό και επείγοντα χαρακτήρα των υπηρεσιακών αναγκών, καθώς και την αναγκαιότητα προσωρινής κάλυψης της θέσης» αναφέρεται χαρακτηριστικά.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ