2016-12-05 17:17:10
Φωτογραφία για Ποια χώρα που κανείς δεν το περιμένει θα έχει φέτος ανάπτυξη 7,2%;
Αν και η πληγή του πολέμου είναι ακόμα ανοιχτή, έχει αρχίσει να προσελκύει επενδυτικά κεφάλαια Σύμφωνα με το CNBC, το οποίο επικαλείται στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας, η οικονομία του Ιράκ αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 7,2% φέτος – ρυθμός υπερδιπλάσιος του μέσου όρου ανάπτυξης στη Μέση Ανατολή. Πάντως, η χώρα έχει ακόμα πολλά εμπόδια που πρέπει να υπερπηδήσει, όπως την τρομοκρατική δράση του Ισλαμικού Κράτους που έχει σαρώσει ένα μεγάλο μέρος του βόρειου και δυτικού Ιράκ.

Όμως, οι ειδικοί αναμένουν το Ιράκ να τα πάει καλύτερα εν μέσω χαμηλών τιμών πετρελαίου σε σχέση με τη Σαουδική Αραβία, η οποία έχει βασιστεί στις υψηλές τιμές πετρελαίου για να υποστηρίξει τον προϋπολογισμό της.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει χορηγήσει στη χώρα ένα δάνειο 5,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να δώσει ώθηση στην οικονομική σταθερότητα, γεγονός που θα λειτουργήσει θετικά με εν δυνάμει επενδυτές.

Το CNBC αναφέρει ότι το χρέος του Ιράκ αναμένεται να πέσει κάτω απ’ το 79% του ΑΕΠ του φέτος και οι καθυστερήσεις πληρωμών σε διεθνείς πετρελαϊκές εταιρείες αναμένεται να μειωθούν από τις 220 ημέρες στις 120 ημέρες.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ