2016-12-08 21:54:26
Φωτογραφία για ΠΑΡΟΧΕΣ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ
Την αναστολή, για όσο μαίνεται η προσφυγική κρίση, της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ προανήγγειλε ότι κονδύλι 617 εκατ. ευρώ θα διανεμηθεί, σαν 13η σύνταξη, σε 1,6 εκατ. συνταξιούχους που λαμβάνουν σύνταξη κάτω από 850 ευρώ, κάνοντας λόγο για κοινωνική αναδιανομή της υπεραπόδοσης των εσόδων.

Ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι «είναι δέσμευση της κυβέρνησης κάθε ευρώ που πλεονάζει να μοιράζεται στους πιο αδύναμους Έλληνες». «Αποφασίσαμε επίσης στήριξη των νησιών πρώτης γραμμής που δέχονται τις προσφυγικές ροές. Αποφασίσαμε να αναστείλουμε την αύξηση του ΦΠΑ όσο μαίνεται η προσφυγική κρίση. Σε κάθε βήμα της Ελλάδας προς την κανονικότητα και την ανασυγκρότηση στο μυαλό μας θα είναι πάντα η αποκατάσταση των αδικιών και η στήριξη των αδύνατων», ανέφερε ο κ Τσίπρας.

Είπε επίσης ότι η χώρα βρίσκεται μπροστά σε κρίσιμες προκλήσεις, τις οποίες αντιμετωπίζει με αποτελεσματικότητα, ενώ επεσήμανε επιπλέον ότι είναι σημαντική η απόφαση του Eurogroup για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, προκειμένου να σταθεροποιηθεί η οικονομία. «Κάναμε ένα αποφασιστικό βήμα, αλλά συνεχίζουμε χωρίς υποχωρήσεις», συνέχισε ο Πρωθυπουργός, ενώ συμπλήρωσε ότι τελικός στόχος είναι η έξοδος από την κρίση και η ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας. Υπογράμμισε επιπλέον ότι «τη συμφωνία με τους εταίρους θα την τηρήσουμε στο ακέραιο», αλλά και ότι «διανύουμε τα τελευταία δύσκολα μέτρα ενός πολύ δύσκολου μαραθώνιου».

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ