2016-12-09 11:20:08
Φωτογραφία για Φόλες και νεκρά σκυλιά στο κέντρο του Αγρινίου
Στην αποτρόπαια πράξη της δηλητηρίασης τριών σκυλιών προχώρησαν άγνωστοι τα ξημερώματα της Τετάρτης, στην οδό Μακρή, στο ύψος του 4ου Δημοτικού.

Όταν το περιστατικό έγινε αντιληπτό από περαστικούς, άμεσα ειδοποιήθηκε η Φιλοζωική Οργάνωση Αγρινίου, ενώ σύμφωνα με πολίτες που ειδοποίησαν την Οργάνωση, εκείνη την ώρα, τουλάχιστον το ένα από τα τρία σκυλάκια, δεν είχε ακόμη ξεψυχήσει.

Ωστόσο, οι ίδιοι πολίτες, μέσα από το facebook, κατήγγειλαν τη στάση της εκπροσώπου της Φιλοζωικής, η οποία, σύμφωνα πάντα με τους ίδιους, διαμαρτυρήθηκε για την προχωρημένη ώρα της τηλεφωνικής κλήσης τους, ενώ τελικά άνθρωποι της Φιλοζωικής έφτασαν στο σημείο, μόνο όταν δέχθηκαν κλήση από την αστυνομία, η οποία επίσης ειδοποιήθηκε.

Τελικά και τα τρία σκυλιά ξεψύχησαν, ενώ χρήστης του facebook ανήρτησε φωτογραφία με ένα από αυτά και παράλληλα εκφράζει τη δυσαρέσκειά του και για τη «απότομη» στάση της εκπροσώπου της Φιλοζωικής.


Η Φιλοζωική Οργάνωση Αγρινίου, προχώρησε και εκείνη σε ανάρτηση στη σελίδα της στο facebook, μερικές ώρες μετά, κοινοποιώντας φωτογραφίες από τα σκυλιά και σχολιάζοντας πως «έγινε ότι έπρεπε να γίνει από εξετάσεις» και ότι ήταν κρίμα τελικά που δεν σώθηκε το τρίτο σκυλάκι που δεν εντοπίστηκε έγκαιρα.

Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που στο agriniopress.gr φτάνουν καταγγελίες για την συμπεριφορά εκπροσώπων της Φιλοζωικής, όταν πολίτες κάνουν τηλεφωνήματα προς την Οργάνωση προκειμένου να ζητήσουν βοήθεια για κάποιο τετράποδο.

Παράλληλα όμως, θα πρέπει να γίνει κατανοητό πως πρόκειται για εθελοντική οργάνωση, που προσπαθεί να καλύψει ένα μεγάλο εύρος περιστατικών και καταγγελιών, χωρίς, ουσιαστικά, πόρους και βοήθεια, ενώ αρμόδιος είναι ο Δήμος Αγρινίου. Αυτό δεν δικαιολογεί όμως, συμπεριφορές που κατά καιρούς καταγγέλλονται από πολίτες.

Σε επικοινωνία της κ. Αναγνωστοπούλου, πρόεδρου της Φιλοζωικής Οργάνωσης του Αγρινίου με το agriniopress.gr, διευκρινίστηκε για άλλη μια φορά πως τα μέλη της είναι εθελοντές, δεν χρηματοδοτούνται από κανέναν και δεν έχουν και αρμοδιότητα να παρέμβουν σε περιπτώσεις δηλητηρίασης ζώων κλπ. «Ειδοποιήθηκα στις 1:55 τη νύχτα σχετικά με τις φόλες στην περιοχή του 4ου Δημοτικού από πολίτη και μια ώρα μετά από την Αστυνομία. Κάναμε αγωνιώδεις προσπάθειες να βρούμε κτηνίατρο. Πήγαμε στην περιοχή μήπως μπορέσουμε να σώσουμε κάποιο ζώο αλλά ήταν ήδη αργά… Πολίτες μάλιστα είχαν μεταφέρει ένα ζώο σε φαρμακείο στον Αγιο Κων/νο. Τελικά κοντά στις τρεις διαπιστώσαμε πως τα νεκρά ζώα ήταν τρία. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό, φολιάζουν παντού σκυλιά και μεις δίνουμε καθημερινό αγώνα να σώσουμε όσα μπορούμε και να φιλοξενήσουμε δεκάδες στον χώρο που έχουμε φτιάξει. Πρέπει οι πολίτες να αντιληφθούν πως δεν έχουμε καμιά αρμοδιότητα και προσπαθούμε με δικά μας μέσα και σε αντίξοες συνθήκες να διαχειριστούμε ένα σοβαρό πρόβλημα, κινούμενοι και στα όρια της νομιμότητας. Δεν μπορείτε να πιστέψετε τι τραβάμε…» είναι το σχόλιο της κ. Αναγνωστοπούλου, που εμφανίζεται ιδιαίτερα δυσαρεστημένη από το γεγονός ότι έγινε αποδέκτης και υβριστικών σχολίων.

Κάνει γνωστό μάλιστα πως το σταθερό τηλέφωνο που έχει δοθεί για επικοινωνία με την Φιλοζωική, έχει καταργηθεί.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ