2016-12-11 09:29:08
Φωτογραφία για Ερντογάν: Θα νικήσουμε τους τρομοκράτες
Τραγικός είναι ο απολογισμός από τη διπλή έκρηξη, η οποία σημειώθηκε χθες βράδυ κοντά στο στάδιο «Vodafone Arena», στο... ευρωπαϊκό τμήμα της Κωνσταντινούπολης, καθώς ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 29 και των τραυματιών σε 166.

Ο πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έκανε λόγο για «τρομοκρατικές επιθέσεις, με στόχο την αστυνομία και τους πολίτες» και συμπλήρωσε πως αποσκοπούσαν τον «όσο το δυνατό μεγαλύτερο αριθμό απωλειών».

«Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλει ότι με τη θέληση του Θεού, ως χώρα και έθνος θα ξεπεράσουμε τον τρόμο, τις τρομοκρατικές οργανώσεις και τις δυνάμεις που κρύβονται από πίσω» έσπευσε να συμπληρώσει.

Οι επιθέσεις έλαβαν χώρα κοντά στο γήπεδο «Vodafone Arena», όπου νωρίτερα διεξαγόταν ο ποδοσφαιρικός αγώνας Μπεσίκτας – Μπουρσασπόρ, για το τουρκικό πρωτάθλημα.

Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, υπήρξαν δύο εκρήξεις, σε διάστημα λιγότερο του ενός λεπτού. Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε στο πάρκο Ματζκά, ενώ η δεύτερη έξω ακριβώς από το γήπεδο.


Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης, αλλά η Άγκυρα εκτιμά ότι πίσω από τις επιθέσεις «κρύβεται» το Ισλαμικό Κράτος. Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, η πλειονότητα των θυμάτων είναι αστυνομικοί.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα καταδίκασε την «άνανδρη επίθεση», διαβεβαιώνοντας ότι στέκεται στο πλευρό του τουρκικού λαού, ενώ μήνυμα αλληλεγγύης έστειλε και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ