2016-12-26 10:43:33
Φωτογραφία για Μητροπολίτης Λαρίσης: Μεθοδεύουν τον διαχωρισμό εκκλησίας – κράτους
«Σε κανέναν δεν μπορούμε να πούμε ότι δε δικαιούται ένα ζεστό πιάτο φαγητό ή μια βοήθεια» Για μεθόδευση του διαχωρισμού εκκλησίας – κράτους κάνει λόγο ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος σε συνέντευξή του στο onlarissa.gr για το ανοιχτό «μέτωπο» των τελευταίων ετών μεταξύ κράτους – εκκλησίας, εκτίμησε πως το αίτημα του διαχωρισμού μεθοδεύεται μεν από την πλευρά του κράτους, χωρίς ωστόσο αυτό να μπορεί να συμβεί στο άμεσο μέλλον καθώς βρίσκει αντίθετη τη βούληση του Ελληνικού λαού.

«Το μεθοδεύουν και το επαγγέλλονται, αλλά αυτό δεν φαίνεται να γίνεται στο άμεσο μέλλον, γιατί κανείς δεν το θέλει και δεν το θέλει και ο ελληνικός λαός. Εμείς δεν υπεραμυνόμεθα των δικαιωμάτων που μας δίνει αυτή η σχέση, δηλαδή του προβαδίσματος σε διάφορα περιβάλλοντα του Επισκόπου ή του Ιερέως και λοιπά. Προπάντων, υπεραμυνόμεθα του γεγονότος ότι δε θέλουμε να βάλουμε στο περιθώριο την Εκκλησία. Αυτή που είναι η ψυχή του έθνους, που είναι ο ιστός. Ο Κολοκοτρώνης όταν μίλησε στην Πλάκα, στο γυμνάσιο, είπε «όταν πήραμε τα όπλα είπαμε πρώτα υπέρ πίστεως και μετά υπέρ πατρίδος». Αυτή την πίστη καλούμαστε να υπερασπιστούμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Λαρίσης.

«Σε κανέναν δεν μπορούμε να πούμε ότι δε δικαιούται ένα ζεστό πιάτο φαγητό ή μια βοήθεια» τόνισε για το προσφυγικό ζήτημα.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ