2016-12-27 14:33:25
Φωτογραφία για «Εδώ και μία 8ετία, η αλυσίδα ξενοδοχείων του Τραμπ προσπαθεί να επεκταθεί στην Κίνα»
Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτηρίζει την Κίνα έναν «εχθρό» της Αμερικής, που επιδιώκει να λέει ψέματα, να παραπλανά και να κλέβει. Ωστόσο τουλάχιστον εδώ και μία οκταετία, η αλυσίδα ξενοδοχείων του Τραμπ προσπάθησε να δραστηριοποιηθεί στην κινεζική αγορά, σύμφωνα με την εφημερίδα «The Washington Post».

Παρά το γεγονός ότι οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα αποτελέσματα, η εταιρία «Trump Hotels»προβλέπει ότι μέσα στη νέα χρονιά θα προχωρήσει στην ίδρυση 20 έως 30 πολυτελών ξενοδοχείων στην Κίνα. Είναι μία επιχειρηματική φιλοδοξία που αναγκαστικά εμπλέκει την εταιρία του Τραμπ σε άμεσες διαπραγματεύσεις με το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα, το οποίο ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ χαρακτηρίζει αναξιόπιστο.

Ο Τραμπ γνωστοποίησε στις 12 Δεκεμβρίου με ανάρτησή του στο Twitter ότι δε θα προχωρήσει σε «νέες συμφωνίες»στη διάρκεια της παραμονής του στο Λευκό Οίκο. Έτσι, δεν έχει διευκρινιστεί το νόημα της ανάρτησης αυτής για την Trump Hotels ως εταιρία, ενώ τόσο ο όμιλος επιχειρήσεων Trump Organization, όσο και η μεταβατική ομάδα εξουσίας του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ αρνήθηκαν να σχολιάσουν το άρθρο της εφημερίδας.


Στην περίπτωση που η Trump Hotels συνεχίσει τις προσπάθειες της για την επέκταση των δραστηριοτήτων της στην κινεζική αγορά ή ακόμη και στην περίπτωση που αναβάλει τις προσπάθειες της για την υλοποίησή τους μετά την προεδρική θητεία του Τραμπ, τότε, οι εκτιμήσεις των αναλυτών αναφέρουν ότι θα καταστεί ακόμη πιο πολύπλοκος ο καθορισμός του πλαισίου των σχέσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.

Παράλληλα, γίνεται ξεκάθαρο ότι κάθε προσπάθεια του Τραμπ στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων ΗΠΑ-Κίνας, βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο να «χρωματιστεί»από τις επιχειρηματικές δραστηριότητές του, ακόμη και στην περίπτωση που δεν υπάρχουν αποδείξεις για κάτι τέτοιο.

«Είναι πολύ δύσκολο για ξένους πολιτικούς να έχουν επιχειρηματικές δραστηριότητες στην Κίνα. Εάν ασχολείσαι με την πολιτική, μην προσπαθείς να έχεις επιχειρηματική δραστηριότητα στην Κίνα», τονίζει η Λιου Σουεμέι, αντιπρόεδρος της επενδυτικής εταιρίας (New World Development's Huamei Real Estate Development).

Σύμφωνα με τη Λιου, δεν είναι δύσκολο να κατασκευάσεις ένα κτίριο στην Κίνα. Η δυσκολία είναι στο να γίνουν όλες οι διαδικασίες για την αγορά της έκτασης, αλλά και για την έκδοση των οικοδομικών αδειών που απαιτούνται, σημειώνει η εφημερίδα «The Washington Post».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ