2017-01-02 11:39:09
Φωτογραφία για Σε δημοπρασία ένα ξεχωριστό αυτοκίνητο εξέλιξης της Chevrolet
Μπορεί με την πρώτη ματιά να μην δείχνει κάτι ιδιαίτερο, αλλά το συγκεκριμένο κεντρομήχανο πρωτότυπο είναι ένα και μοναδικό, και εκτελούσε χρέη αυτοκίνητου εξέλιξης για λογαριασμό των μηχανικών της General Motors.

Το Chevrolet CERV 1 (Chevrolet Engineering Research Vehicle 1) εξελίχθηκε και κατασκευάστηκε το 1960 από τον οδηγό αγώνων Zora Arkus-Duntov. Δεν ήταν η πρώτη φορά που το έκανε, μιας και νωρίτερα είχε φτιάξει διάφορα πειραματικά οχήματα για λογαριασμό της Chevrolet, που χρησίμευσαν για την βελτίωση διαφόρων μηχανικών μερών. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Zora Arkus-Duntov ήταν ακόμα σχεδιαστής και μηχανικός αυτοκίνητων για την Chevrolet από το 1959, οπότε όλα αυτά τα οχήματα αποτελούσαν μέρος του Τμήματος Έρευνας και Εξέλιξης της GM.

Το αγωνιστικό πρωτότυπο αυτοκίνητο CERV 1 δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τους μηχανικούς της GM να εξελίξουν περαιτέρω την λειτουργία της ανάρτησης και το κράτημα των αυτοκινήτων, και όλα όσα δοκιμάστηκαν στο CERV 1 πέρασαν στην παραγωγή της Corvette C2 Stingray.


Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα και μοναδικό κομμάτι, ο κ. Duntov έκανε μερικούς γύρους επίδειξης στο Grand Prix των ΗΠΑ το 1960. Ο κινητήρας που εφοδίαζε το CERV 1 ήταν ένας V8 350 ίππων, και λίγο καιρό μετά που απέκτησε ψεκασμό και βελτιωμένη αεροδυναμική, κατάφερε να πετύχει τελική ταχύτητα 331 km/h.

Το 1972 η GM τοποθέτησε το ξεχωριστό αυτό πρωτότυπο στο μουσείο της και το 1986 το πούλησε σε ιδιώτη/συλλέκτη. Είκοσι εννέα χρόνια μετά ξαναπουλήθηκε και σε λίγες μέρες αναμένεται να έχει νέο ιδιοκτήτη. Η δημοπρασία της Barrett-Jackson θα πραγματοποιηθεί στις 14 Ιανουαρίου στο Scottsdale της Arizona και η τιμή του CERV 1 αναμένεται να φτάσει έως και τα 2 εκ. δολάρια.
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ