2017-01-06 19:50:45
Φωτογραφία για Με λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή πιστών ο εορτασμός των Φώτων στη Θεσπρωτία [video]
To λιμάνι της Ηγουμενίτσας, ο μυθικός ποταμός Αχέροντας και η γέφυρα της Βροσίνας τα πιο δημοφιλή σημεία κατάδυσης του τιμίου σταυρού Με λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή πιστών έγινε ο εορτασμός των Φώτων στη Θεσπρωτία. Στην Ηγουμενίτσα τελέστηκε ο Μέγας Αγιασμός των Θεοφανείων στον ιερό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου από το Μητροπολίτη Παραμυθίας Τίτο, συμπαραστατουμένου από το Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο πρωτοπρεσβύτερο Βελισσάριο Σάντα, τον προϊσταμένου του ναού πρωτοπρεσβύτερο-θεολόγο π. Ελευθέριο Κωνσταντή, τον πρωτοπρεσβύτερο-δάσκαλο π. Θωμά Παππά και τον π. Ευστάθιο Κατλαπανίδη. Κατά την κατάδυση του τιμίου σταυρού στην προβλήτα του παλαιού λιμανιού από το Μητροπολίτη Τίτο, βούτηξαν 11 άτομα, περισσότερα από κάθε άλλη φορά τα τελευταία χρόνια. Στην τελετή παρέστησαν οι βουλευτές Μάριος Κάτσης και Βασίλης Γιόγιακας, ο αντιπεριφερειάρχης Θωμάς Πιτούλης, ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος και μέλη του δημοτικού συμβουλίου κ. ά.

Εξάλλου στον μυθικό ποταμό Αχέροντα, στη Γλυκή Παραμυθιάς, συγκεντρώθηκε πολύς κόσμος για τη ρίψη του σταυρού στα παγωμένα νερά του και κάποιοι τολμηροί, τρεις τον αριθμό, δε λογάριασαν το κρύο και έπεσαν μέσα.

Στη γέφυρα της Βροσίνας, που είναι παλαιά, ακριβώς επί των ορίων του νομού Θεσπρωτίας με το νομό Ιωαννίνων, έγινε από μεγάλο ύψος η κατάδυση του σταυρού στα νερά του ποταμού Καλαμά.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ