2017-01-06 20:05:20
Φωτογραφία για Μοναδικός Κένταυρος δια χειρός Σπ. Κοντούλη στον Αλμυρό
Την αρχή της νέα χρονιάς επέλεξε ο γνωστός δημιουργός από τον Αλμυρό...

Σπύρος Κοντούλης να παρουσιάσει τον Κένταυρο, το μυθικό υβριδικό πλάσμα της Μαγνησίας με ανθρώπινο το άνω τμήμα του κορμού, και ζωικό (αλογίσιο) το κάτω.

«Μου πήρε περίπου 7 μήνες να τελειώσω τον Κένταυρο», αναφέρει στο Myvolosnet.gr ο δημιουργός του και αναφέρει πως ο Κένταυρος, έχει ύψος 3,45 μέτρα, χωρίς το δόρυ. Μόνο για τα γένια και τα μαλλιά, υπολόγισα πως χρειάστηκα περίπου 3.500 μέτρα σύρμα γιατί υπήρχαν χιλιάδες τρύπες από τις οποίες περνούσε το σύρμα για να προκύψει το αποτέλεσμα που ήθελα.»

Ο Σπ. Κοντούλης (καταγωγή από τη Σούρπη), συνθέτει πλέον μόνο με μέταλλο και όπως εξήγησε, προτιμά να επιλέγει έτοιμες φόρμες αντικειμένων προκειμένου η παρέμβασή του στη φόρμα να είναι ελάχιστη.

«Συλλέγω τα υλικά μου από μάντρες με ανακυκλώσιμα μεταλλικά αντικείμενα, ανοξείδωτα, αλουμίνια αλλά και χαλκό. Από εξαρτήματα μηχανών, μοτοσυκλετών μέχρι κουζινικά σκεύη, εργαλεία κ.α. Εδώ στο χώρο μου στον Αλμυρό, συγκεντρώνω το υλικό από ανακύκλωση αυτοκινήτων, ηλεκτρικών συσκευών, παλαιών ειδών οικιακής χρήσης, μεταλλικών υπολειμμάτων από την διαδικασία παραγωγής βιομηχανιών, επεξεργασίες μετάλλων, μηχανές κ.α.»


Ακόμη και ρυθμιστικές πινακίδες κυκλοφορίας, αμορτισέρ, εξατμίσεις, τηγάνια χρησιμοποιούνται για ένα έργο του Σπ. Κοντούλη, ο οποίος αγαπάει πολύ τις μορφές των αλόγων και συγκεκριμένα τις κεφαλές τους.

Πρόσφατα ένα δημιούργημά του, ο Πήγασος, ταξίδεψε στο Μαϊάμι για να παρουσιαστεί σε μεγάλη γκαλερί ενώ κι άλλα δημιουργήματα του Σπ. Κοντούλη, έχουν παρουσιαστεί σε χώρους Τέχνης, στη Διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης κ.α.

Δεκάδες είναι τα επαινετικά σχόλια φίλων στο Σπ. Κοντούλη στο fb για τον Κένταυρο.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ