2017-01-07 04:28:17
Φωτογραφία για Απίστευτο: Εντοπίστηκαν ζωντανοί 13 επιβαίνοντες ελικοπτέρου που χάθηκε πριν από μια βδομάδα
Ζωντανοί είναι οι 13 άνθρωποι που επέβαιναν σε ένα στρατιωτικό ελικόπτερο το οποίο εξαφανίστηκε στις 30 Δεκεμβρίου όταν πετούσε πάνω από τη ζούγκλα του Αμαζονίου στη νότια Βενεζουέλα, όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αλλά και κάποιοι από τους συγγενείς τους στο πρακτορείο Sputnik.

«Οι αρχές μάς κάλεσαν για να μας ενημερώσουν ότι έχουν εντοπιστεί, ότι είναι όλοι καλά, ότι υποβάλλονται σε ιατρικές εξετάσεις στον καταυλισμό Λα Εζμεράλντα (στην Πολιτεία Αμαζόνας της Βενεζουέλας), είπαν ότι σύντομα θα μας πουν περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά είναι ζωντανοί», είπε ένας από τους συγγενείς των επιβαινόντων στο ελικόπτερο.

Στις 30 Δεκεμβρίου ένα ρωσικής κατασκευής ελικόπτερο Mi-17 απογειώθηκε από το Πουέρτο Αγιακούτσο και αναμενόταν να φτάσει λίγες ώρες αργότερα στον καταυλισμό Λα Εζμεράλντα, όμως εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από τα ραντάρ, ενώ στην περιοχή οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν καλές.


Στο ελικόπτερο επέβαιναν 13 άνθρωποι: πέντε στρατιώτες που επρόκειτο να αλλάξουν ισάριθμούς συναδέλφους τους σε ένα φυλάκιο, τέσσερις ιθαγενείς, κατοίκους της ζούγκλας και τέσσερα μέλη του πληρώματος. Ήταν επίσης φορτωμένο με αρκετά εφόδια.

Επί πέντε ημέρες γίνονταν έρευνες για τον εντοπισμό του, ενώ το υπουργείο Άμυνας της Βενεζουέλας δεν έδωσε πληροφορίες για το πού εντοπίστηκε.

Όπως ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter ο κυβερνήτης της Πολιτείας Αμαζόνας Λιμπόριο Γκαρούγια, το ελικόπτερο εντόπισαν μέλη της φυλής Γεκουάνα στις πλαγιές του Σέρο Ντούιντα, ενός βουνού στη νότια Βενεζουέλα.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ