2017-01-07 14:53:11
Φωτογραφία για Ο Ερντογάν δίνει τουρκική υπηκοότητα σε Σύρους και Ιρακινούς μηχανικούς, γιατρούς και δικηγόρους
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι θα δοθεί η τουρκική υπηκοότητα σε ένα μέρος των Σύρων και Ιρακινών προσφύγων που βρίσκονται στη χώρα, χωρίς όμως να διευκρινίσει σε πόσους.

«Το υπουργείο Εσωτερικών ασχολείται με αυτό το θέμα και στο πλαίσιο αυτού ένα μέρος εξ αυτών (των Σύρων και των Ιρακινών) θα λάβουν την υπηκοότητά μας, αφού γίνουν όλες οι απαραίτητες έρευνες», δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

«Διότι μεταξύ αυτών (των προσφύγων) βρίσκονται άνθρωποι με πολλά προσόντα, υπάρχουν μηχανικοί, δικηγόροι, γιατροί. Ας τους εκμεταλλευτούμε», πρόσθεσε. «Αντί να τους αφήσουμε να εργάζονται παράνομα δεξιά κι αριστερά, ας τους δώσουμε την ευκαιρία να εργαστούν ως πολίτες, ως παιδιά του έθνους μας», υπογράμμισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ερντογάν δεν διευκρίνισε πότε θα γίνει αυτό, όμως επεσήμανε ότι «το υπουργείο μας των Εσωτερικών είναι έτοιμο να λάβει το μέτρο αυτό ανά πάσα στιγμή».


Περισσότεροι από τρία εκατομμύρια Ιρακινοί και Σύροι πρόσφυγες που έχουν εγκαταλείψει τις πατρίδες τους έχουν αναζητήσει καταφύγιο στην Τουρκία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της τουρκικής κυβέρνησης.

Ο Ερντογάν είχε αναφερθεί στο σχέδιο αυτό για πρώτη φορά το καλοκαίρι, μια ανακοίνωση που είχε προκαλέσει αντιδράσεις και αύξηση των ξενοφοβικών σχολίων στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Η αντιπολίτευση τον κατηγορεί ότι χρησιμοποιεί το μέσο αυτό για να διευρύνει την εκλογική του βάση, την ώρα μάλιστα που επιθυμεί να περάσει μέσω δημοψηφίσματος μια αμφιλεγόμενη μεταρρύθμιση του συντάγματος για να ενισχύσει τις εξουσίες του.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ