2017-01-07 19:17:06
Φωτογραφία για Πάτρα:Η Ιστορία του θρυλικού Μορέα - Από τα...σμόκιν του '70 στην πώληση και στην αναμόρφωση του ξενοδοχείου φάντασμα
Η εταιρεία «ΠΑΝΓΑΙΑ ΑΕΕΑΠ» (Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία), ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες την επέκταση των επενδυτικών δραστηριοτήτων της στον κλάδο των ξενοδοχείων πόλης, «καθώς ο τουρισμός αποτελεί σήμερα έναν ιδιαίτερα σημαντικό κλάδο της ελληνικής οικονομίας, τα δε ξενοδοχεία πόλης εμφανίζουν άνοδο της μέσης πληρότητάς τους τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα αποτελούν πόλο έλξης ξένων επενδυτών και παρατηρείται τάση αναβάθμισης των ξενοδοχειακών μονάδων στις μεγάλες πόλεις».

Έτσι, η ΠΑΝΓΑΙΑ απέκτησε το 100% των μετοχών της εταιρείας ΚΑΡΟΛΟΥ Α.Ε., ιδιοκτήτριας δύο ακινήτων στην Πάτρα (ένα εκ των οποίων είναι το θρυλικό ξενοδοχείο με την επωνυμία «Moreas», απέναντι από τη μαρίνα της πόλης), τα οποία εκμισθώθηκαν προκειμένου να διαμορφωθούν και να λειτουργήσουν, από το μισθωτή, ως ξενοδοχειακή μονάδα 116 δωματίων το πρώτο και ως ξενοδοχειακή μονάδα 48 επιπλωμένων διαμερισμάτων απευθυνόμενων σε φοιτητές το δεύτερο, έναντι συνολικού ποσού 3.700.000 ευρώ, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, που είναι μέλος του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας.


To ξενοδοχείο Moreas αν και είχε σύντομο «βίο», εξακολουθεί όμως να προκαλεί θαυμασμό για την αρχιτεκτονική του, αλλά και θλίψη για την τωρινή του κατάσταση.

Tο ξενοδοχείο Moreas Beach, το οποίο θα ανακατασκευαστεί από τον μισθωτή και θα λειτουργήσει ως ξενοδοχείο της αλυσίδας Moxy, κατόπιν έγκρισης που θα χορηγήσει η Marriott.

Το ξενοδοχείο θα έχει δυναμικότητα 116 δωματίων.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής Πανγαία, κ. Αριστοτέλη Καρυτινό, «στόχος μας μέσω της συγκεκριμένης συμφωνίας ήταν κατ’ αρχάς να τοποθετηθούμε σε μια πολλά υποσχόμενη αγορά, αλλά και με το μικρότερο δυνατό ρίσκο, καθώς δεν είναι κάτι που έχουμε ξανακάνει. Ως εκ τούτου, στο στάδιο αυτό προτιμήσαμε να εκμισθώσουμε το ακίνητο για μεγάλο χρονικό διάστημα τουλάχιστον 25 ετών, ενώ υπάρχει κι επιλογή για επέκταση της σχετικής σύμβασης».

Πέραν του ξενοδοχείου, αναφέρει η "καθημερινή" ο μισθωτής θα αναλάβει και τη μετατροπή του δεύτερου ακινήτου που απέκτησε η Εθνική Πανγαία σε 48 επιπλωμένα διαμερίσματα, τα οποία θα απευθυνθούν σε φοιτητές.

Οπως τονίζει ο κ. Καρυτινός, εφόσον το εγχείρημα στεφθεί με επιτυχία, είναι πιθανή η επέκτασή του και σε άλλες πόλεις, ενώ ειδικά ως προς τα ξενοδοχεία, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί και στην ταχέως αναπτυσσόμενη ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας. Ασφαλώς, τυχόν μελλοντικές εξαγορές θα εξαρτηθούν από το τίμημα, καθώς το τελευταίο διάστημα οι ζητούμενες τιμές των ιδιοκτητών ξενοδοχείων κρίνονται μη ρεαλιστικές.

Οι φοιτητικές κατοικίες αποτελούν μια αγορά από τις πλέον δυναμικά αναπτυσσόμενες στον κλάδο των ακινήτων διεθνώς, καθώς καταγράφονται σημαντικές ελλείψεις και ταυτόχρονα μεγάλη ζήτηση για παροχή οργανωμένων υπηρεσιών στέγασης προς φοιτητές από ιδιώτες. Στην Ελλάδα, δεδομένης της ύπαρξης σημαντικού αριθμού φοιτητών που προέρχονται από άλλες πόλεις από αυτήν όπου σπουδάζουν, δημιουργούν σταθερή ζήτηση στέγασης. Την ίδια στιγμή απουσιάζει η οργανωμένη παροχή υπηρεσιών φοιτητικής στέγασης, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ