2017-01-08 12:41:17
Φωτογραφία για Δεύτερη μέρα χωρίς νερό νοικοκυριά στη Θεσσαλονίκη - Επί ποδός η ΕΥΑΘ - Συμβουλές από υδραυλικούς
Για δεύτερη ημέρα δεκάδες είναι τα νοικοκυριά που παραμένουν χωρίς νερό είτε γιατί έχουν παγώσει οι σωληνώσεις είτε ακόμα και γιατί έχουν σπάσει από το πολύ κρύο τα υδρόμετρα τους.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες της ThessNews, συνεργεία της ΕΥΑΘ που έχουν επέμβει το Σαββατοκύριακο να αλλάξουν υδρόμετρα μερικά από αυτά ξαναέσπασαν από το πολύ το κρύο λίγες ώρες αργότερα

Τι συμβουλεύουν οι υδραυλικοί

«Πρακτικά ο κόσμος δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Στην ουσία πρέπει να κάνει υπομονή γιατί και να ξεπαγώσεις τις σωλήνες με πιστολάκι, μετά από δύο ώρες θα παγώσει πάλι,» αναφέρει στη ThessNews o Μπάμπης Μωυσιάδης αντιπρόεδρος εργαζομένων ΕΥΑΘ και υδραυλικός.

«Εάν προσπαθήσει ο κόσμος να ζεστάνει τις σωλήνες του με οποιοδήποτε μέσω για να ξεπαγώσουν, κινδυνεύουν αρχικά να σπάσουν τόσο οι σωλήνες όσο και οποιαδήποτε εξαρτήματα είναι πάνω σε αυτές. Αυτό το κάνουν κάποιοι αλλά πολύ προσεκτικά και χωρίς να το ζεστάνουν απότομα. Στη περίπτωση που ξεπαγώσει και έχει ροή ή να αφήσουν τη βρύση τους ανοιχτή  για να μην παγώνει το νερό ή να μονώσουν τις σωλήνες τους. Βέβαια εχθές είδα παγωμένες σωλήνες μέσα σε μονώσεις» αναφέρει.


Η ΕΥΑΘ από την Πέμπτη 05/01 μέσω της σελίδας της στο facebook είχε συμβουλέψει όσους καταναλωτές έχουν εκτεθειμένα στο ύπαιθρο υδρόμετρα και σωληνώσεις,  να τα προστατεύσουν με κάποιο μονωτικό υλικό, όπως υαλοβάμβακα, μάλλινο ύφασμα κ.λπ.

Παράλληλα χθες το μεσημέρι όταν ξεκίνησε να εμφανίζεται το πρόβλημα, με νέα ανάρτηση της συμβούλευε πως "σε περίπτωση που έχει παγώσει το υδρόμετρό σας, ρίξτε σταδιακά αριστερά και δεξιά του χλιαρό νερό (όχι επάνω)!".

Για όσους δεν έχουν παγώσει ακόμα

Για αυτούς που δεν έχουν ακόμα παγώσει ο κ. Μωυσιάδης προτείνει «με χαμηλή ροή να έχουν τη βρύση τους ανοιχτή για να μην κινδυνεύει το νερό να παγώσει γιατί αν υπάρχει ροή δεν παγώνει το νερό κυρίως τις υστερινές ώρες.».
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ