2017-01-09 08:59:11
Φωτογραφία για Ετοιμάζονται οι προσλήψεις για το νέο ΠΕΔΥ! Πότε θα προκηρυχθούν για γιατρούς προσωπικό
Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Στην τελική του φάση βρίσκεται ο σχεδιασμός για τις προσλήψεις στο νέο ΠΕΔΥ.

Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr, οι προκηρύξεις αναμένονται περί τα μέσα Μαΐου ώστε η διαδικασία να γίνει με ρυθμούς εξπρές και να ξεκινήσει κανονικά μέσα στο καλοκαίρι η τοποθέτηση του προσωπικού.

Οι προσλήψεις θα αφορούν συνολικά 3200 άτομα και θα χρηματοδοτηθούν μέσω ΕΣΠΑ.

Με βάση και τα όσα δήλωσε στο ΑΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης: «Με χρηματοδότηση 140 εκατ. ευρώ, μέσω ΕΣΠΑ θα προσληφθούν 3.200 άτομα (γενικοί γιατροί, παθολόγοι, παιδίατροι και λοιπό προσωπικό) για να ξεκινήσει το πρόγραμμα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με 270 δομές σε 65 πόλεις που θα καλύπτει 2,3 εκατ. πολίτες.»

Σύμφωνα με όσα επισημαίνουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο HealthReport.gr, για τη στελέχωση του νέου ΠΕΔΥ, θα προτιμηθούν νέοι γιατροίώστε να μπορούν να εφαρμόσουν καλύτερα τα σύγχρονα προγράμματα πρόληψης που επιδιώκονται, ώστε σταδιακά ο πληθυσμός να παρακολουθείται υγειονομικά και να υπάρχει μακροπρόθεσμο οικονομικό όφελος. Διαβάστε ΕΔΩ πως θα επιλεγούν οι νέοι γιατροί: «Προσλαμβάνονται 3050 νέοι γιατροί και προσωπικό στο νέο ΠΕΔΥ! Όλες οι λεπτομέρειες»

Ταυτόχρονα με βάση το σχεδιασμό της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, πολλές από τις νέες προσλήψεις θα κατευθυνθούν προς τις Μονάδες του ΠΕΔΥ που θα λειτουργούν σε 24ωρη βάση ώστε να καλύπτουν τα έκτακτα περιστατικ
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ