2017-01-10 08:14:23
Φωτογραφία για Οι χώρες με το ταχύτερο internet!
Όταν η κουβέντα αφορά τις χώρες με τις πιο γρήγορες ταχύτητες στο Διαδίκτυο, η Νότια Κορέα σταθερά βρίσκεται στην κορυφή της λίστας. Με τα 26,3 megabits ανά δευτερόλεπτο καθίσταται η μόνη χώρα που ξεπερνά το όριο των 25 Mbps κατά το τρίτο τρίμηνο του 2016, σύμφωνα με μια νέα έκθεση που δημοσιεύθηκε από τον Akamai, πάροχο αντίστοιχων υπηρεσιών με έδρα τις ΗΠΑ. από τις ΗΠΑ με βάση το φορέα παροχής υπηρεσιών cloud Akamai. Κατά την έκθεση αυτές οι ταχύτητες είναι αποτέλεσμα της 20ετούς επίμονης εργασίας της Νότιας Κορέας στον συγκεκριμένο τομέα. Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 η νοτιοκορεατική κυβέρνηση είχε δώσει τεράστια ώθηση σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη της βιομηχανίας του broadband: απελευθέρωσε τον τομέα των τηλεπικοινωνιών, δημιούργησε υποδομές για υψηλές ταχύτητες στο internet και ανέπτυξε νομοθεσία που θα καθιστούσε αυτό το είδος υπηρεσιών εξαιρετικά ανταγωνιστικό. 

Ταυτόχρονα, και πάλι η κυβέρνηση ενθάρρυνε τους πολίτες να αγοράζουν ηλεκτρονικούς υπολογιστές και να κάνουν χρήση του Διαδικτύου, ελαττώνοντας το κόστος τέτοιων αγορών, για να μπορούν ακόμη και τα χαμηλόμισθα κοινωνικά στρώματα να απολαμβάνουν αυτά τα αγαθά και αυτές τις υπηρεσίες
. Από το 1996 έως το 2001 εξαπλασιάστηκαν οι πάροχοι διαδικτύου στη χώρα και κάπως έτσι η Νότια Κορέα έγινε ο ηγέτης στις broadband υπηρεσίες με ρυθμούς που άγγιζαν το 78%, δηλαδή 10 μονάδες πάνω από τη δεύτερη στη λίστα χώρα που είναι η Ιαπωνία. Σ’ αυτή την πρωτιά οφείλεται και η πυκνότητα του πληθυσμού της χώρας, με ένα 80% των κατοίκων να βρίσκονται στα αστικά κέντρα της. Περιοχές όπως το Χονγκ Κονγκ και η Σινγκαπούρη επίσης εμφανίζουν υψηλότατες ταχύτητες συνδεσιμότητας, ακριβώς λόγω της πυκνής δόμησης τους.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ