2017-01-10 23:59:10
Φωτογραφία για Αντιδράσεις για τις αλλαγές της ΦΙΦΑ στο Μουντιάλ του 2026
Η πρώτη αντίδραση μετά την οριστική απόφαση της ΦΙΦΑ να διευρύνει σε 48 τις ομάδες που θα συμμετέχουν στο Μουντιάλ, από την διοργάνωση του 2026, ήρθε από την Ένωση των Ευρωπαϊκών Σωματείων (ECA), η οποία κάνει λόγο για πολιτικές σκοπιμότητες. «Αδυνατούμε να δούμε τα οφέλη αυτής της απόφασης και πραγματικά απορούμε με την επίσπευση της επισημοποίησης της αλλαγής, εννέα χρόνια νωρίτερα. Μάλιστα, δεν συμμετείχαν όλοι οι άμεσα εμπλεκόμενοι στη διαδικασία. Αντιλαμβανόμαστε ότι η απόφαση πάρθηκε βάσει πολιτικών λόγων και όχι αθλητικών, έχοντας ασκηθεί πίεση.

Η ECA θα εξετάσει όλες τις λεπτομέρειες και τις συνέπειες της νέας μορφής του Μουντιάλ και θα τα θέσουμε επί τάπητος στην επόμενη συνάντηση, στο τέλος Ιανουαρίου» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ECA. Δεν είναι, όμως, μόνο οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι που εκφράζουν την αντίθεσή τους σε αυτή την βιαστική, όπως χαρακτηρίζεται, απόφαση
. Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ρεπορτάζ στην Ισπανία, η Λίγκα της χώρας είναι αποφασισμένη να προσφύγει σε αθλητικά, και όχι μόνο, δικαστήρια, στη Νυόν και στις Βρυξέλλες με αίτημα την ακύρωση της απόφασης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου. Στο ίδιο πλαίσιο, ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος στην Ισπανία, Χαβιέρ Τέμπας, ξεσπάθωσε με δηλώσεις του κατά του ισχυρού άνδρα της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, κατηγορώντας τον ότι ευαγγελίζεται αλλαγή, αλλά ακολουθεί τις τακτικές του Σεπ Μπλάτερ. «Κατά τη γνώμη μας πρόκειται για πολύ άσχημη απόφαση, κυρίως επειδή τα μεγάλα πρωταθλήματα θα έπρεπε να εκφράσουν την άποψή τους και δευτερευόντως επειδή φαίνεται πως πρόκειται για απόφαση που ελήφθη βάσει εξωαθλητικών σκοπιμοτήτων. Πρόκειται για απόφαση που βλάπετι τον ποδοσφαιρικό κόσμο και η ισπανική Λίγκα θα αναλάβει δράση» ανέφερε σχετικά ο Τέμπας.
athlitikotetradio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ