2017-01-11 14:39:08
Φωτογραφία για Το ρωσικό Τουπόλεφ συνετρίβη γιατί ο συγκυβερνήτης τράβηξε λάθος μοχλό;
Σε μια λάθος κίνηση του συγκυβερνήτη του ρωσικού Τουπόλεφ, που ανήμερα Χριστούγεννα συνετρίβη στη Μαύρη Θάλασσα παρασύροντας στο θάνατο και τους 92 επιβαίνοντές του, οφείλεται σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης η τραγωδία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της φίλα προσκείμενης στο Κρεμλίνο ιστοσελίδας Life ο 33χρονος Αλεξάντερ Ροβένσκι αντί να τραβήξει το μοχλό που μαζεύει τον μηχανισμό απογείωσης, τράβηξε το μηχανισμό που κλείνει τα πτερύγια.

Κατά το ίδιο δημοσίευμα οι δύο μοχλοί βρίσκονται δίπλα-δίπλα στον πίνακα ελέγχου του ρωσικού αεροσκάφους.

Οι ίδιες πληροφορίες από πηγές που εμπλέκονται στην έρευνα αναφέρουν ότι ρόλο στη συντριβή έπαιξε και το γεγονός ότι το Τουπόλεφ ήταν υπερφορτωμένο.

Το αεροσκάφος έκανε «βουτιά θανάτου» από ύψος 450 μέτρων δύο λεπτά μετά την απογείωσή του λόγω προβλήματος με τα πτερύγια, υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές.

Στο μαύρο κουτί του αεροσκάφους που καταγράφει τις ομιλίες, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έχουν καταγραφεί αγωνιώδεις συνομιλίες ανάμεσα στον κυβερνήτη του αεροσκάφους Ρόμαν Βολκόφ και τον συγκυβερνήτη του με έναν από τους δύο να ακούγεται να φωνάζει «πέφτουμε» λίγα λεπτά πριν τη συντριβή στα παγωμένα νερά.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ