2017-01-11 16:35:35
Φωτογραφία για Θάφτηκε η Καρδίτσα μέσα σε 5 ώρες χιονόπτωσης...
Με αντιολισθητικές αλυσίδες σε όλο το δίκτυο του νομού Καρδίτσας και μόνο γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων και όπου φυσικά και αυτό είναι εφικτό από την σφοδρή χιονόπτωση που ξεκίνησε τις πρωινές ώρες της Τετάρτης σε όλο το νομό μας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Π.Ε. Καρδίτσας όλες οι μετακινήσεις προς Τρίκαλα, Λάρισα, Λαμία περιμετρικό δίκτυο της Λίμνης Πλαστήρα πραγματοποιούνται αλλά μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. 40 μηχανήματα της Αντιπεριφέρειας είναι στο δρόμο συνεχώς αλλά η ένταση της χιονόπτωσης είναι μεγάλη. Έτσι με το που καθαρίζει ο δρόμος σε λίγα λεπτά έχει και πάλι καλυφθεί από χιόνι.

Η Αντιπεριφέρεια κάνει έκκληση να περιοριστούν στο απόλυτο οι μετακινήσεις των αυτοκινήτων ώστε να μην δημιουργούνται επιπλέον προβλήματα. Σε καμία δε περίπτωση δεν πρέπει να κινείται κανείς χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες.

Περί τα 20 εκατοστά χιονιού (σχετική εικόνα) αυτή την ώρα μέσα στην πόλη της Καρδίτσας (09:00) και συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η χιονόπτωση. Υπάρχουν πολλά προβλήματα με τις μετακινήσεις μέσα στην πόλη. Υπάρχουν σημεία που έχει κλείσει ο δρόμος από ακινητοποιημένα οχήματα (π.χ. κοντά στο ΙΚΑ.


Ακόμα περισσότερο το χιόνι στο ορεινά του νομού μας που φθάνει τα 25 εκατοστά (από την τρέχουσα) χιονόπτωση και πολύ περισσότερο στους αυχένες του Αγίου Νικολάου και του Τυμπάνου (1500μ.) όπου η ενημέρωση είναι στην πλευρά του Τυμπάνου έχει γίνει η πρώτη διάνοιξη από το εκχιονιστικό μηχάνημα ενώ στην πλευρά του Αγίου Νικολάου είναι σε εξέλιξη.

Στο Δήμο Μουζακίου σε επικοινωνία που είχαμε με τον Κο Κωτσό το ύψος του χιονιού φθάνει τα 20-25 εκατοστά μέσα στην πόλη. Περά τα 20 εκχιονιστικά μηχανήματα καθαρίζουν τους δρόμους σε τομείς ευθύνης του Δήμου αλλά άμεσα οι δρόμοι ξανακλείνουν όπως μας ανέφερε. Και ο ίδιος κανει θερμή παράκληση για περιορισμό των μετακινήσεων και υποχρεωτική χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Σε ότι αφορά τα σχολεία θα υπάρξει ενημέρωση το μεσημέρι με πιθανότερο να κλεισουν ως το τέλος της εβδομάδας που διανύουμε.

Στο Δήμο Παλαμά (φώτο πλάι Γοργοβίτες) εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση όπως την περιέγραψε ο Δήμαρχος Γ. Σακελλαρίου. Έκκληση και εδώ να μην μετακινούνται οι πολίτες χωρίς μεγάλο λόγο. Περί τα 9 μηχανήματα απασχολούνται στον καθαρισμό των δρόμων (τα 4 στην έδρα του Δήμου) αλλά η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη ακόμα και μέσα στον Παλαμά.

Στο Δήμος Σοφάδων σε επικοινωνία με τον Δήμαρχο Θ. Σκάρλο ίδια η κατάσταση με το ύψος χιονιού να είναι πάνω από τα 20 εκατοστά. 8 εκχιονιστικά μηχανήματα προσπαθούν να κρατήσουν τους δρόμους καθαρούς αλλά άμεσα ξανακλείνουν όπως τόνισε ο Δήμαρχος. Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες η κίνηση και μέσα την πόλη των Σοφάδων και καλό είναι να περιοριστούν στο ανώτατο οι μετακινήσεις των δημοτών ανέφερε ο Κος Σκάρλος στην εφημερίδα μας. Στα 30 εκατοστά το χιόνι στην ορεινή Ρεντίνα. Κάποια περιστατικά όπως μας ανέφερε ο Δήμαρχος πολιτών που έπρεπε να πάνε για αιμοκάθαρση έγινε με αυτοκίνητα του Δήμου.

Σε επικοινωνία με τον Δήμαρχο Λίμνης Πλαστήρα Κο Τσιαντή μας ενημέρωσε ότι το ύψος του χιονιού φθάνει τα 30 εκατοστά στην έδρα του Δήμου. Συνηθισμένοι όμως είναι κάτοικοι του ορεινού Δήμου και προς το παρόν δεν αποτελεί είδηση για αυτούς. Πέντε μηχανήματα του Δήμου και μισθωμένα απασχολούνται στον καθαρισμό του εσωτερικού δικτύου αλλά φυσικά είναι δύσκολη η δουλειά τους όπως τόνισε ο Δήμαρχος καθώς η ένταση της χιονόπτωσης προς το παρόν είναι μεγάλη.

Στο Δήμο Αργιθέας ίδια η κατάσταση σε επικοινωνία που είχαμε τον Δήμαρχο Λ. Τσιβόλα. Ίδιο το ύψος του νέου χιονιού και εδώ με 10 μηχανήματα του Δήμου και μισθωμένα να επιχειρούν στο τοπικό δίκτυο δίνοντας έμφαση προς τις κτηνοτροφικες μονάδες. Κατά τα λοιπά οι κάτοικοι είναι γνώστες των συνθηκών και γνωρίζουν τι θα πρέπει να πράξουν και τι να περιμένουν τις επόμενες ώρες. Βασικό πάντως είναι ότι η ηλεκτροδότηση υπάρχει σε όλα τα χωριά κανονικά.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ