2012-05-19 21:06:23
Φωτογραφία για Ολισθηρή ρητορεία
Κεραυνοί, από χθες το βράδυ, από το Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κ. Δημητρίου Παπαδημούλη κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια, συνεπώς και κατά του ιδίου του θεσμού, με αφορμή την χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία της Γερμανίδος Καγκελλαρίου μαζύ του. Δεν είναι γνωστό αν ο κ. Παπούλιας έχει αρχίσει ιδιαίτερα μέτρα προστασίας, αλλά αν συνεχισθούν τέτοιες εξαλλοσύνες, τις οποίες υποδαυλίζει ο συγκεκριμένος βουλευτής, τότε δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι οδηγεί τη ίδια τη χώρα σε επικίνδυνες ατραπούς και καθιστά το Προεδρικό Μέγαρο σημείο συγκεντρώσεως «αγανακτισμένων»-δηλαδή: διατεταγμένων- πολιτών.

Η πρώτη ανάρτησις Παπαδημούλη χθες το βράδυ: Το γραφείο της Μερκελ διαψεύδει ότι πρότεινε στον κ. Παπούλια το δημοψήφισμα. Ποιός λέει ψέμματα; Ανικανότητα, σκοπιμότητα, πανικός η και τα 3;

Και λίγο μετά οι πρώτες απαντήσεις των εξάλλων ΣΥΡΙΖΑιων, που απαρτίζουν τον «στρατό» Παπαδημούλη εις το facebook: Τελικά ο παπούλιας παίζει πολύ βρώμικο ρόλο ή είναι η δεύτερη φορά που η Προεδρία της Δημοκρατίας μπλέκεται σε τέτοια υπόθεση.


Σήμερα νεώτερη ανάρτησις Παπαδημούλη: Μπορεί ο κ. Παπούλιας να μας πει τι απάντησε στην «παραγγελία» της κα Μέρκελ γιά δημοψήφισμα; Γιατί ο κ. Πικραμένος θεωρεί το θέμα λήξαν;

Λίγο μετά κάποιοι νουν έχοντες απάντησαν εις το λαλίστατο Παπαδημούλη: Δεν είχε την αρμοδιότητα και την εξουσιοδότηση να δώσει απάντηση ο κύριος Παπούλιας εκ του Συντάγματος. Γι' αυτό και ενημέρωσε τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς. Δεν απευθύνεστε σε αδαείς...Την ώρα που πολλοί θέλουν να μας διώξουν από ευρώ και ΕΕ, εμείς βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας... Νομιζω οτι ετσι και αλλιως ο προεδρος δεν εχει την τυπικη και ουσιαστικη αρμοδιοτητα να διεξαγει δημοψηφισμα Σε έναν εκ των τριών απάντησε ένας (τυγχάνων δημοσιογράφος) : τρέμε στις 17 Ιούνη μαζί με τους ομοίους σου. Κι όταν ο αποδέκτης της απειλής του απάντησε «στις 17 Ιουνίου τι σκοπεύετε να κάνετε σε εμένα και τους όμοιούς μου, κύριε Νάκο; Θα με εξορίσετε σε γκουλάγκ;», ο απειλών οπαδός του «συντρόφου» Παπαδημούλη εποιήθη την νήσσαν Το θέμα θα έπρεπε να είναι απλώς γραφικό, έργο κάποιων γραφικών, αμελητέως βεβαίως. Είναι όμως μία κατευθυνόμενη αμφισβήτηση του ίδιου του θεσμού του Προέδρου της Δημοκρατίας τον οποίο επέλεξε ο Ελληνικός λαός με δημοψήφισμα, μέσω των επιθέσεων κατά του σημερινού Προέδρου της Δημοκρατίας, τις οποίες υποθάλπει μέσω δημοσίων τοποθετήσεών του ένα μέλος του Κοινοβουλίου. Και το σημαντικότερο είναι, ότι, οσάκις πλειστάκις διατυπώνονται σχετικά δηλητηριώδη σχόλια, όπως κάποια προηγούμενα, αυτός ο οποίος τα επροκάλεσε και προς τον οποίον, τύποις ή και ουσία, απευθύνονται σιωπά, πράγμα που σημαίνει ότι κατ’ ελάχιστον δεν ενοχλείται από αυτά. Πώς τα ανέχεσθε αυτά κ. Παπαδημούλη;

Αποτελεί ουσιαστικώς αντιδημοκρατικήν εκτροπήν η πολιτική αντιπαράθεσις εν όψει των επομένων εκλογών, η οποία κινδυνεύει, κυρίως από την αριστερήν πλειοδοσίαν του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, να πάρει εκρηκτικές διαστάσεις, να λάβει και το χαρακτήρα απ’ ευθείας επιθέσεων κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, ώστε να «στρωθεί» η οδός υπονομεύσεως και του θεσμού, όπως φαίνεται ότι ένιοι τινές άρχισαν να απεργάζονται. Εξ αυτού του λόγου, κάποιοι άρχισαν να μιλούν «γιά εκλογή από το λαό» του Προέδρου της Δημοκρατίας, ώς εάν να είναι αυτό το πρόβλημα της δύσμοιρης σημερινής Ελλάδος.

Επί της συγκεκριμένης συνομιλίες του Προέδρου της Δημοκρατίας με τη Γερμανίδα Καγκελλάριο, οι αιτιάσεις του κ. Παπαδημούλη και των «οπαδών» του δεν είναι διόλου τυχαίες. Σκοπούμενο τους είναι να κατασκευάσουν παρεκτροπή του κ. Κάρ. Παπούλια από το δεδομένο και σαφώς περιγεγραμμένο συνταγματικό του ρόλο, τον οποίο και περιεφρούρησε, κοινοποιών εις τον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό τα διαμειφθέντα με την κα Μέρκελ, ώστε ο τελευταίος να πράξει τα δέοντα, ώς αποκλειστικώς αρμόδιος. Ο κ. Πικραμμένος ενημέρωσε σχετικώς τους πολιτικούς αρχηγούς, οι οποίοι και ετοποθετήθησαν σχετικώς δημοσίως και μόνον εν συνεχεία εξεδόθη σχετική επίσημος κυβερνητική ανακοίνωσις. Ώς προς την δήλωσιν της Γερμανίδος Καγκελλαρίας, αυτή εν τέλει διευκρινίζει τον χαρακτήρα όσων είπε η Καγκελλάριος, ταυτόσημον με τον αντίστοιχον της Ελληνικής κυβερνήσεως.

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κ. Δημ. Παπαδημούλης έχει επιλέξει να ακολουθήσει έναν δρόμο ολισθηρής ρητορείας, η οποία κινδυνεύει να οδηγήσει σε καταστάσεις μεταξύ των Ελλήνων πολιτών, τι οποίες δεν πρέπει έπ’ ουδενί να ζήσουμε εκ νέου. Κατά τούτο φέρει και μεγάλην ευθύνην, εμφανίζων εαυτόν ώς την αριστερήν φωνήν της εξ αριστερών Αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ελλείψει ακροατηρίου εις την ιδίαν ομοσπονδίαν κομμάτων ώς μόνος αναπομείνας «ανανεωτικός». Με την ελπίδα ότι συνεχίζουν να υπάρχουν εις τον εν λόγω πολιτικόν σχηματισμόν φωνές λογικής και κάποιου ελάχιστου εθνικού συμφέροντος, αυτές οι φωνές οφείλουν να τον ανακαλέσουν εις την τάξιν δημοσίως ή κατά μόνας.

19 Μαϊου 2012
I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
The Eurozone Crisis - An Opportunity For the Left?
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
The Eurozone Crisis - An Opportunity For the Left?
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ