2017-01-13 12:17:07
Φωτογραφία για Αγρότες: Περιμένουν την κάθοδο Τσιρώνη
To προσεχές Σάββατο θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Τσιρώνη στην ...Αιγιάλεια, προκειμένου να δει από κοντά και να συζητήσει τα προβλήματα που προκάλεσε το χιόνι και οι χαμηλές θερμοκρασίες των προηγούμενων ημερών, σε ελαιόδεντρα και εσπεριδοειδή.

Αυτό προέκυψε από τη συνάντηση, που είχε χθες στην Αθήνα ο πρόεδρος της Παναιγιάλειας Eνωσης Συνεταιρισμών Θανάσης Σωτηρόπουλος, στο περιθώριο ευρείας σύσκεψης συνεταιριστικών οργανώσεων της χώρας με τον υπουργό και στελέχη του υπουργείου.

ΑΡΓΟΤΕΡΑ

«Αποψη των υπευθύνων του υπουργείου είναι να αφήσουν να παρέλθουν κάποιες μέρες για να φανεί το μέγεθος και οι λεπτομέρειες των ζημιών σε παραγωγή και σε καρπό» λέει στην «Π» ο ο επικεφαλής της ΠΕΣ, εκτιμώντας πως ο κ. Τσιρώνης θα βρεθεί στην οργάνωση, αφού εκεί είναι το σπίτι των αγροτών της Αιγιάλειας, όπως ανέφερε.

ΘΕΤΙΚΟ

Ο υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου, με τους κ.κ. Τσιρώνη, Κόκκαλη και Κασίμη, εμφανίστηκαν να 'ναι ήδη γνώστες της κατάστασης που έχει πλέον διαμορφωθεί στην περιοχή από το κύμα κακοκαιρίας, κάτι που θα φανεί βέβαια από τις ενέργειές τους, το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ο κ. Σωτηρόπουλος πάντως χαρακτήρισε «πολύ θετικό το ότι η ηγεσία του υπουργείου συζητά πλέον θεσμικά με τις συνεταιριστικές οργανώσεις, αφού αυτή η επαφή θα φέρει πιο κοντά όσους λαμβάνουν αποφάσεις για τον αγροτικό πληθυσμό, με τα προβλήματά του, όπως αυτή την περίοδο είναι το φορολογικό, το ασφαλιστικό, οι έκτακτες εισφορές στον ΟΓΑ κ.ά.»

Η ΣΥΣΚΕΨΗ

Στη σύσκεψη ετέθη σε σοβαρή βάση και η αξιοποίηση της παραγωγικής βάσης και των υποδομών των συνεταιρισμών, τα κίνητρα και οι διευκολύνσεις που απαιτούνται ώστε να αποκτήσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην αγροτική οικονομία και η ανάγκη δημιουργίας μεγάλων εμπορικών σχημάτων αλλά και Διεπαγγελματικών Οργανώσεων ανά κλάδο.

Αποφασίστηκε να υπάρξει συστηματική διαβούλευση μεταξύ υπουργείου και συνεταιριστιτών, με τακτικές συναντήσεις αλλά και γραπτές προτάσεις, ενόψει και σχετικής συζήτησης στη Βουλή.

Το θέμα των Ομάδων Παραγωγών που επίσης ετέθη, βρήκε την ΠΕΣ πανέτοιμη αφού ήδη διαθέτει τέτοια, αντιμετωπίζοντας από κοινού προκλήσεις της αγοράς και έντονο ανταγωνισμό.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ