2017-01-13 15:37:14
Φωτογραφία για Κατηγορία στη Fiat Chrysler για «πειραγμένο» λογισμικό σε 104.000 αυτοκίνητα
Οι Αμερικανικές αρχές απήγγειλαν σήμερα Πέμπτη κατηγορία σε βάρος της αυτοκινητοβιομηχανίας Fiat Chrysler ότι παραποίησε το λογισμικό 104.000 αυτοκινήτων με κινητήρες ντίζελ που παρήγαγε ώστε να εμφανίζουν χαμηλότερο επίπεδο εκπομπών αερίων, εφαρμόζοντας μια στρατηγική παρόμοια με αυτή της Volkswagen.

Η Cynthia Giles, υπάλληλος της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος στις ΗΠΑ, τόνισε σε  δήλωσή της:

«Η αποτυχία του να αποκαλύψει το λογισμικό που επηρεάζει τις εκπομπές αερίων στη μηχανή ενός αυτοκινήτου είναι μια σοβαρή παραβίαση του νόμου, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε επιβλαβή ρύπανση του αέρα που αναπνέουμε».

Μετά την αποκάλυψη της είδησης η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας κατρακυλά καταγράφοντας πτώση άνω του 16%.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι το Σεπτέμβριο του 2015 η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος είχε υποστηρίξει ότι θα επανεξετάσει όλα τα πετρελαιοκίνητα οχήματα στις ΗΠΑ μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε με το παραποιημένο λογισμικό της Volkswagen.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία για να καταφέρει να αφήσει πίσω το σκάνδαλο, που έγινε γνωστό με την ονομασία Dieselgate, ομολόγησε την ενοχή της στις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ και συμφώνησε να καταβάλει 22 δισ. δολάρια σε αποζημιώσεις και πρόστιμα.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ