2017-01-13 15:51:32
Φωτογραφία για ΚΟΜΙΣΙΟΝ: ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΒΟΥΜΕ ΣΕ ΕΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΝΤ
«Η Επιτροπή συνεχίζει να εργάζεται με το ΔΝΤ και δεν θα προβεί σε εικασίες, στη βάση υποθετικών σεναρίων», δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Κομισιόν, Αλεξάντερ Βιντερστάιν, εν μέσω της συζήτησης για τη συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα.

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος διευκρίνισε πως ο ρόλος του ΔΝΤ στα προγράμματα στήριξης προβλέπεται από τη Συνθήκη του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) και διαβεβαίωσε πως «η Επιτροπή συνεχίζει να εργάζεται με το ΔΝΤ, σε αυτό το πλαίσιο».

«Το Ταμείο επαναβεβαίωσε την πρόθεσή του να συστήσει στο διοικητικό του συμβούλιο τη σύναψη νέου προγράμματος με την Ελλάδα μόλις επιτευχθεί συμφωνία» υπενθύμισε στη συνέχεια και ξεκαθάρισε πως «η Κομισιόν δεν θα προβεί σε εικασίες, στη βάση υποθετικών σεναρίων, είτε αυτά προέρχονται από δηλώσεις είτε όχι».

Χθες, στον απόηχο του EuroWorking Group, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών άφησε «ανοιχτό» το ενδεχόμενο μη συμμετοχής του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, δήλωση η οποία χαιρετίστηκε από την ελληνική κυβέρνηση.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ