2017-01-14 14:45:51
Φωτογραφία για Αν εκλεγεί ο Φιγιόν η Γαλλία δεν θα δεχθεί άλλους πρόσφυγες
Στενός συνεργάτης του Φρανσουά Φιγιόν, υποψηφίου της δεξιάς στις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, προειδοποίησε πως θα αρνηθεί να υποδεχθεί περισσότερους πρόσφυγες, παρά τις εκκλήσεις της Γερμανίας για αλληλεγγύη.

Όπως τόνισε ο Μπρουνό Λε Μερ, ο Φιγιόν, από τη θέση του προέδρου της Γαλλίας, δεν θα αποδεχόταν περισσότερους πρόσφυγες απ' όσους προβλέπουν οι τωρινές ποσοστώσεις «επειδή η Γαλλία δεν είναι πολιτικά και οικονομικά σε θέση να το πράξει».

Όπως μάλιστα ξεκαθαρίζει σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild ο Λε Μερ, αρμόδιος για τα ευρωπαϊκά και τα διεθνή θέματα στην ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του Φιγιόν σε ερώτηση αν η Γαλλία θα μπορούσε να κάνει μια προσπάθεια σ' αυτόν τον τομέα προς την κατεύθυνση της Γερμανίας που επιθυμεί περισσσότερη αλληλεγγύη από τους ευρωπαίους εταίρους της, αυτό δεν θα γίνει «σε καμιά περίπτωση».

Στη διάρκεια των έντεκα πρώτων μηνών του 2016, η Γαλλία κατέγραψε σχεδόν 78.000 αιτήσεις για άσυλο, αριθμό αυξημένο κατά 10% σε σχέση με την ίδια περίοδο της προηγούμενης χρονιάς.


Ολόκληρο το 2016, η Γερμανία από την πλευρά της υποδέχθηκε 280.000 νέους αιτούντες άσυλο, έπειτα από τον αριθμό-ρεκόρ των  890.000 που είχε υποδεχθεί το 2015, όταν η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ άνοιξε τις πύλες της χώρας για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, πολλοί από τους οποίους διέφευγαν από τον πόλεμο στη Συρία.

Ο Φιγιόν, ο οποίος είναι αυτή τη στιγμή το φαβορί στις δημοσκοπήσεις για να διαδεχθεί τον Φρανσουά Ολάντ την άνοιξη στη θέση του αρχηγού του γαλλικού κράτους, πρόκειται να μεταβεί στις 23 Ιανουαρίου στο Βερολίνο για να συναντήσει την Μέρκελ. Ο Μπρουνό Λε Μερ μετέβη τις τελευταίες ημέρες στο Βερολίνο για να προετοιμάσει αυτή την επίσκεψη συναντώντας τους κύριους υπουργούς της γερμανικής κυβέρνησης.

Η Γερμανίδα καγκελάριος έχει διαμαρτυρηθεί επανειλημμένα κάνοντας λόγο για απουσία στήριξης από τους Ευρωπαίους εταίρους στο μεταναστευτικό ζήτημα.

Από την πλευρά του πάντως ο Εμανουέλ Μακρόν, επίσης υποψήφιος στις γαλλικές προεδρικές εκλογές, με την ευκαιρία επίσκεψής του στο Βερολίνο συνεχάρη την Άγκελα Μέρκελ για την πολιτική υποδοχής των προσφύγων που εφάρμοσε επειδή «έσωσε τις κοινές αξίες μας αναλαμβάνοντας να περιθάλψει πρόσφυγες που υπέφεραν».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ