2017-01-14 17:25:14
Φωτογραφία για 5 περίεργα πράγματα που κάνει στο σώμα μας ο έρωτας!
Πόσο πολύ μπορεί να επηρεάσει ο έρωτας το μυαλό και το σώμα σου; Ναι, το να είσαι ερωτευμένη μπορεί να μην είναι ναρκωτικό, αλλά μπορεί να δράσει σαν ένα τέτοιο! Ο έρωτας απελευθερώνει στον εγκέφαλο ουσίες που προκαλούν από ευχαρίστηση μέχρι έντονη ανατριχίλα!

Ο έρωτας, όμως, δεν είναι μόνο στο μυαλό μας. Οι ουσίες αυτές προκαλούν αντιδράσεις στον οργανισμό που εξηγούν μερικά από τα συναισθήματα που νιώθουμε όταν βλέπουμε ένα ερωτευμένο ζευγάρι ή όταν κοιταζόμαστε στα μάτια με το άλλο μας μισό.

Για δες κατά πόσο ο φτερωτός θεός επηρεάζει το σώμα και τη σκέψη σου:

Γίνεσαι χαρούμενη: Γελάς χωρίς λόγο; Το συναίσθημα της αγάπης αυξάνει την ντοπαμίνη στον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα η ευχαρίστηση να πλημμυρίζει το σώμα μας!

Δεν πονάς: Ακόμα και η θέα του προσώπου που αγαπάς μπορεί να μειώσει την αίσθηση του σωματικού πόνου. Το έχουν αποδείξει και παλιότερες μελέτες αυτό!


Κοκκινίζεις: Όχι από την ντροπή σου, αλλά επειδή η έντονη απελευθέρωση αδρεναλίνης που γίνεται όταν συναντάς το άτομο με το οποίο είσαι ερωτοχτυπημένη κάνει τα αιμοφόρα αγγεία να διαστέλλονται και το πρόσωπό μας κόκκινο!

Ανατριχιάζεις: Ναι, το χουν πει τόσα τραγούδια. Δεν είναι τυχαίο! Τα συναισθήματα του πόθου τα οποία πλημμυρίζουν το σώμα μας και οι ορμόνες όπως η αδρεναλίνη και η νορεπινεφρίνη κάνουν τις παλάμες μας να ιδρώνουν και την καρδιά μας να χτυπά δυνατά και γοργά, με αποτέλεσμα να νιώθουμε ότι ανατριχιάζουμε σχεδόν παντού.

Έχεις γερή καρδιά: Νομίζεις ότι θα σπάσει κάθε φορά που συναντιέσαι με το άλλο σου μισό; Όχι σε καμία περίπτωση! Μάλιστα, σε πρόσφατη έρευνα αποδείχθηκε ότι οι παντρεμένοι έχουν λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουν από κάποιο καρδιαγγειακό νόσημα. Βέβαια, δεν συμβάλλει μόνο η αγάπη σε αυτό, αλλά και οι πιο υγιεινές συνθήκες ζωής των παντρεμένων ζευγαριών!
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ