2017-01-16 15:40:45
Φωτογραφία για Νοσηλευτές: Στα δικαστήρια για το επίδομα θέσης των 40 ευρώ! Τι αποφάσισε το ΣτΕ
Γράφει: Λαυρέντης Νεκτάριος 

Health Report.gr

Στα δικαστήρια θα αναζητήσουν τελικά το δίκαιο τους οι νοσηλευτές προκειμένου να εισπράξουν οι προϊστάμενοι των τμημάτων επίδομα θέσης 40 ευρώ

Κάτι που εξάλλου λαμβάνουν όλοι οι προϊστάμενοι των τμημάτων ακόμη και στις διοικητικές υπηρεσίες των νοσοκομείων.

Ειδικότερα το ΣτΕ έκρινε θετικό το αίτημα της ΠΑΣΥΝΟ για τις αγωγές περί του επιδόματος των προϊσταμένων.

Η ΠΑΣΥΝΟ ανέλαβε προσφάτως την πρωτοβουλία για την δικαστική διεκδίκηση της αποκατάστασης της αδικίας σε βάρος των προϊσταμένων των τμημάτων των νοσηλευτικών υπηρεσιών σε σχέση με το ύψος του μηνιαίως καταβαλλόμενου επιδόματος θέσης, που υπολείπεται κατά σαράντα (40) ευρώ του αντίστοιχου επιδόματος που λαμβάνουν οι υπόλοιποι τμηματάρχες, συμπεριλαμβανομένων και αυτών της Διοικητικής Υπηρεσίας των δημόσιων νοσοκομείων.

Για τον σκοπό αυτό η ΠΑΣΥΝΟ συντόνισε και χρηματοδότησε την έγερση ομαδικών αγωγών εκ μέρους των μελών της. Παράλληλα, επιχειρήθηκε η απευθείας εισαγωγή μιας εκ των ως άνω αγωγών ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας με την διαδικασία της δίκης – πιλότου, προκειμένου να μην υπάρξει χρονοτριβή και εγκλωβισμός των νοσηλευτών σε μακρόχρονες δικαστικές διεκδικήσεις.


Ήδη το Συμβούλιο της Επικρατείας έκανε δεκτή την αίτηση των εναγόντων μέσω της ΠΑΣΥΝΟ για την διεξαγωγή δίκης – πιλότου και αναμένεται άμεσα ο προσδιορισμός δικασίμου.

Η ΠΑΣΥΝΟ δηλώνει ότι θα παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της υπόθεσης και θα ενημερώνει σχετικώς τη νοσηλευτική κοινότητα.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ