2017-01-17 03:49:17
Φωτογραφία για Σπουδαία επιτυχία: Ένα ελληνικό μουσείο στη λίστα του Guardian με τα καλύτερα νέα Μουσεία του κόσμου!
Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) συγκαταλέγεται στη λίστα με τα μουσεία με τα καλύτερα νέα μουσεία του κόσμου του Guardian. Να σημειώσουμε ότι ΕΜΣΤ άρχισε να λειτουργεί το 2000, όμως η μόνιμη συλλογή του αναμένεται να αποκαλυφθεί το φθινόπωρο του 2017 στο νέο κτίριο στο πρώην εργοστάσιο ζυθοποιίας Φιξ.

«Η ανακατασκευή του ΕΜΣΤ ήταν πραγματικό έπος, με μια δεκαετία γεμάτη από οικονομικά και γραφειοκρατικά εμπόδια», σημειώνει ο Guardian.

Πράγματι, η χρονική περίοδος μέχρι το άνοιγμα του Μουσείου έμοιαζε με «αιώνα». Σε παλιότερη συνέντευξη που είχε δώσει στη HuffPost Greece σχετικά με το ΕΜΣΤ, η Κατερίνα Κοσκινά είχε πει πως τρεις ήταν οι πιο επείγουσες εκκρεμότητες που έπρεπε να διευθετηθούν ούτως ώστε να ανοίξει το Μουσείο: το οικονομικό ζήτημα, το προσωπικό και το ζήτημα του χρόνου.

Στην λίστα συγκαταλέγονται και το Μουσείο Barberini στη Γερμανία, το Zeitz MOCAA στο Κέιπ Τάουν, το Μουσείο MACAN στην Τζακάρτα, το Ινστιτούτο Σύγχρονης Τέχνης στο Λος Άντζελες, το Μουσείο Victoria and Albert στο Λονδίνο, ο Design Society στην Κίνα, το Μουσείο Αμερικανικής Επανάστασης στην Φιλαδέλφεια, το Μουσείο Yves Saint Laurent στο Παρίσι και το Louvre Abu Dhabi στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Πηγή Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ