2017-01-17 08:39:10
Φωτογραφία για Ο εφιάλτης της γρίπης επιστρέφει
Βασιλική Αγγουρίδη - Virus

Αυξάνεται μέρα με τη μέρα ο αριθμός των ατόμων που προσβάλλονται από γρίπη και οδηγούνται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Δυστυχώς, παράλληλα ανεβαίνει και ο αριθμός όσων χάνουν τη ζωή τους Τις υπεράνθρωπες προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτών να κρατήσουν στη ζωή τα σοβαρότερα περιστατικά «δυναμιτίζουν» τα περίπου 150 κλειστά κρεββάτια ΜΕΘ σε όλη τη χώρα.

Είναι ενδεικτικό πως μόνο στην Αττική, τουλάχιστον 40 άτομα, που χρήζουν άμεσης νοσηλείας σε ΜΕΘ, βρίσκονται σε λίστα αναμονής, διασωληνωμένοι σε κοινούς θαλάμους.

Αλλά τα προβλήματα δεν λείπουν και στις ανοικτές κλίνες, αποτέλεσμα της υποστελέχωσης σε γιατρούς και κυρίως νοσηλευτές.

Αποδεκατισμένα χαρακτήρισε τα νοσοκομεία η ΠΟΕΔΗΝ, διερωτώμενη τι έχει γίνει με τις προσλήψεις (εδώ). «Η έλλειψη προσωπικού, κύρια αιτία των ανενεργών κλινών, βαραίνει αποκλειστικά την Κυβέρνηση που μοναδικό της σκοπό έχει την υλοποίηση ρουσφετολογικών προσλήψεων. Όλα αυτά μάλιστα την ώρα που η γρίπη δείχνει σημάδια έξαρσης και οι πολίτες χρειάζονται άμεση ιατρική φροντίδα. Ας σοβαρευτούν επιτέλους στο Υπουργείο Υγείας», σχολίασε ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Επικρατείας, Β. Οικονόμου.


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ασθενείς με γρίπη που έχουν νοσηλευθεί σε ΜΕΘ από τις αρχές Νοέμβρη ανέρχονται πλέον στους 60, ενώ 14 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Να θυμίσουμε πως η τελευταία έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, που εξεδόθη την περασμένη Πέμπτη, είχε 8 νεκρούς, με γρίπη , επιβεβαιωμένη εργαστηριακά.

Ο υπότυπος του ιού της γρίπης που πλήττει, κατά κύριο λόγο, τη χώρα είναι ο Α (Η3Ν2). Μέση ηλικία εντοπίστηκε στα 68,5 έτη, ενώ από τα σοβαρά κρούσματα που νοσηλεύθηκαν σε ΜΕΘ η συντριπτική πλειονότητα άνηκε σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συστήνεται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη, ακόμη και σήμερα.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ