2017-01-17 12:49:38
Φωτογραφία για Οι μαύρες τρύπες στην Υγεία
Η επιστολή – βόμβα που αποκαλύπτει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος, και σύμφωνα με την οποία η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ καλεί τα ασφαλιστικά ταμεία να πληρώσουν άμεσα τις υποχρεώσεις τους προς τον εθνικό φορέα παροχής υγείας, αναδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος, αλλά και τις οδυνηρές συνέπειες του λαϊκισμού της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Και αυτό, καθώς επί δύο χρόνια οι ασφαλισμένοι πληρώνουν τις αυξημένες εισφορές ασθενείας, οι οποίες θεσμοθετήθηκαν με το τρίτο Μνημόνιο Τσίπρα για τις συντάξεις, υποτίθεται για τη βελτίωση των συνθηκών περίθαλψης και υγείας. Μάλιστα, η κυβέρνηση είχε φέρει αυτό το μέτρο για να αντικαταστήσει το 5ευρω στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων, αλλά κατέληξε σε περικοπή των συντάξεων κατά 2% έως 6% για όλους τους ασφαλισμένους.

Σύμφωνα με την επιστολή της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ που φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα μας, από το σύνολο των 2,2 δισ. ευρώ των χρεών των ασφαλιστικών ταμείων προς τον ΕΟΠΥΥ, περίπου τα 1,7 δισ. ευρώ δημιουργήθηκαν την τελευταία διετία 2015-2016, δηλαδή επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.


Αποτέλεσμα αυτής της στέρησης πόρων του Οργανισμού είναι η υποβάθμιση των συνθηκών νοσοκομειακής περίθαλψης και των υπηρεσιών υγείας που υπολειτουργούν. Είναι προφανές όμως ότι εκ του λόγου αυτού τίθενται σε κίνδυνο οι ζωές των ασθενών. Και αυτό μόνο και μόνο επειδή ένα σημαντικό κονδύλι που προοριζόταν για τον πρωταρχικό σκοπό της αντιμετώπισης σοβαρών αναγκών του συστήματος υγείας, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση για να καλύψει τις μαύρες τρύπες που δημιουργούνται από τα ελλείμματα.

Ορθώς, βεβαίως, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ προανήγγειλε την προσφυγή στη Δικαιοσύνη έναντι των διοικητών των ασφαλιστικών οργανισμών, προκειμένου να επιμερισθούν οι ευθύνες και να αποδοθούν τα χρήματα. Αυτό όμως είναι ζήτημα της κυβέρνησης, η οποία δίνει τις κεντρικές εντολές για το πού θα κατευθύνονται τα κρατικά έσοδα από το χαράτσι στους ασφαλισμένους. Με το ΕΣΥ να βρίσκεται σε άθλια κατάσταση, η κυβέρνηση οφείλει να ενεργοποιηθεί προς τη σωστή κατεύθυνση, γιατί κινδυνεύουν ζωές ασθενών.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ