2017-01-17 16:40:09
Φωτογραφία για Σε μαύρο χάλι το νοσοκομείο Λεμεσού
Κενά, ελλείψεις, απαράδεκτες καθυστερήσεις, μεγάλες λίστες αναμονής και υπερβολική ταλαιπωρία των ασθενών εντόπισε η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων κατά την χθεσινή της επίσκεψη στο νοσοκομείο της Λεμεσού. Όπως ανέφερε στον «Φ» Μάριος Κουλούμας, «κατά την επίσκεψη είχαμε συζητήσεις τόσο με τη Διεύθυνση όσο και με τις Συντεχνίες των εργαζομένων καθώς και με τον λειτουργό παραπόνων του νοσοκομείου».

«Η Λεμεσός αντιμετωπίζει πάρα πολλά προβλήματα», είπε ο κ. Κουλούμας και εξήγησε: «Υπάρχουν τεράστιες λίστες αναμονής, τόσο σε ειδικότητες που παρουσιάζουν υποστελέχωση όσο και σε άλλες ειδικότητες. Ασθενής, μας ανέφερε ότι περιμένει οκτώ μήνες για να τον δει οφθαλμίατρος, ενώ πληροφορηθήκαμε ότι για σοβαρές εργαστηριακές εξετάσεις (π.χ. για καρκίνο), οι ασθενείς παραπέμπονται στο νοσοκομείο Λευκωσίας και υποχρεώνονται να περιμένουν μέχρι και για έξι μήνες τα αποτελέσματα».


Τεράστιο πρόβλημα αντιμετωπίζει και το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου. «Δεν μιλάμε μόνο για την υποστελέχωση η οποία είναι γεγονός τόσο για γιατρούς όσο και νοσηλευτές, αλλά και για τις κτηριακές εγκαταστάσεις, τον πολύ μικρό αριθμό εξεταστηρίων/κλινών και τις υπόλοιπες ελλείψεις».

Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, είπε ο κ. Κουλούμας, «μας έχουν ενημερώσει ότι υπάρχουν περιπτώσεις που ασθενείς περιμένουν μέχρι και 10 ώρες για να εξυπηρετηθούν, ενώ όταν δεν υπάρχουν ελεύθερες κλίνες, επείγοντα περιστατικά αντιμετωπίζονται στο πάτωμα».

Σοβαρό είναι «και το πρόβλημα της έλλειψης εξοπλισμών στο νοσοκομείο της Λεμεσού και δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι ένα τέτοιο νοσοκομείο δεν διαθέτει αξονικό τομογράφο και οι ασθενείς παραπέμπονται στην Πάφο για να εξυπηρετηθούν».

Το νοσοκομείο της Λεμεσού, είπε καταλήγοντας ο κ. Κουλούμας, «βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση. Εμείς θα συνεχίσουμε τις επισκέψεις μας και στα υπόλοιπα νοσοκομεία και σίγουρα θα ζητήσουμε από το υπουργείο Υγείας να μπει στον διάλογο για να βρούμε σωστές και οριστικές λύσεις, διότι τα φαινόμενα σε κάποιες περιπτώσεις είναι απαράδεκτα».
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ