2017-01-17 18:03:15
Φωτογραφία για Πάτρα: Κοιμήθηκαν στο νοσοκομείο με το εξιτήριο στο χέρι – Λόγω έλλειψης ασθενοφόρων
Η έλλειψη ασθενοφόρων, ο μεγάλος όγκος δουλειάς, η αλλαγή προσανατολισμού και η μετατροπή του ΕΚΑΒ σε «taxi» σε συνδυασμό με έναν διαγωνισμό για την προμήθεια 18 νέων οχημάτων ο οποίος καρκινοβατεί επί 10 χρόνια οδήγησαν σε αναγκαστική διανυκτέρευση στα νοσοκομεία της περιοχής ασθενών οι οποίοι είχαν λάβει εξιτήριο αλλά η μεταφορά τους ήταν αδύνατη.

Η κατάσταση πλέον στο χώρο των διακομιδών βρίσκεται εκτός ελέγχου με τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας να κάνουν λόγο για εικόνες διάλυσης, ως αποτέλεσμα πολλών παραμέτρων.

Μιλώντας στους patrastimes.gr ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδος κ. θεοδωρόπουλος επαλήθευσε το γεγονός, τονίζοντας πως εάν κάποιοι σε κεντρικό επίπεδο το 2007 δεν είχαν φροντίσει να κατακερματιστεί ο διαγωνισμός για την προμήθεια ασθενοφόρων μέσω ΕΣΠΑ, προκειμένου να γίνει το πάρτι της μίζας, σήμερα το πολύπαθο ΕΚΑΒ στην περιοχή θα είχε 18 νέα ασθενοφόρα.


Την ίδια ώρα προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα για τον τρόπο συντονισμού των εμπλεκομένων φορέων και τμημάτων σε ότι αφορά τη διαχείριση μεταφοράς περιστατικών από τα νοσοκομεία, τα οποία παίρνουν εξιτήρια καθώς ακόμα και στην καλύτερη περίπτωση που υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς αυτή γίνεται με αναμονή τριών ακόμα και τεσσάρων ωρών του ασθενούς στους διαδρόμους και τις εισόδους μέχρι να παραληφθεί .

Σε άλλες περιπτώσεις ασθενοφόρα εγκλωβίζονται ακόμα και μία με δύο ώρες μέχρι να κατέβει κάποιο περιστατικό  από την κλινική με αποτέλεσμα να προκαλείται συμφόρηση στο σύστημα των διακομιδών. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ